Τα Σκόπια θα επισκεφτεί ο Γιούνκερ

Μαρία Βασιλείου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα Σκόπια θα επισκεφτεί ο Γιούνκερ

Επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Αλεξάντερ Βίντερστάιν την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούγκερ στα Σκόπια στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη διεύρυνση. «Η επίσκεψη περιλαμβάνεται σε σειρά επισκέψεων, τις οποίες θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος και οι οποίες έχουν ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό» δήλωσε ο Βίντερστάιν.

Μιλώντας για την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν «γνωρίζει την περιοχή καλά» και θεωρεί ότι «η περιοχή είναι σημαντικής σημασίας για τη σταθερότητα στην Ευρώπη». Αυτός είναι ο λόγος για την επικείμενη επίσκεψη δήλωσε ο Βίντερστάιν.

Η επίσκεψη εμπίπτει σε ένα ευρύτερο «πακέτο» πρωτοβουλιών, που αφορά στα Δυτικά Βαλκάνια, και που λαμβάνει η Κομισιόν για την περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας ως παράδειγμα την αυριανή ανακοίνωση της στρατηγικής για τη διεύρυνση, η οποία θα γίνει αύριο, αλλά και τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο για να καταστεί πιο συγκεκριμένη η ανανεωμένη στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Βίντερστάιν απέφυγε, πάντως να σχολιάσει το ζήτημα για το «ονοματολογικό», αλλά επανέλαβε ότι η Κομισιόν έχει «ξεκάθαρη» θέση για το ζήτημα, την επίλυση του οποίου «αφήνει» στον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider