Στο νοσοκομείο ο διαβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο νοσοκομείο ο διαβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο 83χρονος διαβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος το 1971 καταδικάστηκε για την άγρια δολοφονία επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του σκηνοθέτη, Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρα Τέιτ που ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TMZ αναφέρει ότι ο Μάνσον μεταφέρθηκε πριν τρεις ημέρες εκτάκτως στο νοσοκομείο, με τη συνοδεία πέντε αστυνομικών και «η κατάστασή του δεν πρόκειται να καλυτερεύσει». Εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονισμού της Καλιφόρνια, όταν ρωτήθηκε για την νοσηλεία του Μάνσον, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να αρνηθώ την πληροφορία».

Σύμφωνα με το TMZ, ο Μάνσον είχε νοσηλευτεί και τον Ιανουάριο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας μιας εσωτερικής αιμορραγίας, όμως η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε πολύ εύθραυστη και τον έστειλαν πίσω στη φυλακή.

Ο Τσαρλς Μάνσον βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερα από 45 χρόνια. Τη δεκαετία του 1960 συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων, οι οποία ονομάστηκαν «Οικογένεια Μάνσον» και της οποίας τα μέλη έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του αρχηγού τους. Το καλοκαίρι του 1969 ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του Ρόμαν Πολάνσκι που δέχθηκε 16 μαχαιριές από τα μέλη της οργάνωσης του Μάνσον ενώ βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του άλλα ένα χρόνο αργότερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατήργησε προσωρινά την θανατική ποινή και έτσι οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider