Πλούτισαν από θησαυρούς που βρήκαν στα χωράφια τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλούτισαν από θησαυρούς που βρήκαν στα χωράφια τους

Μετρητά, αρχαία κειμήλια, έργα τέχνης ακόμη και βαρέλια πετρελαίου βρήκαν ανυποψίαστοι αγρότες στα χωράφια τους και έγιναν πλούσιοι (ή κόντεψαν να γίνουν). Αν και τα ευρήματα δεν συνδέονται πάντα με απολύτως νόμιμες δραστηριότητες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία τους (οικονομική και πολιτιστική πολλές φορές). Παρακάτω υπάρχουν κάποια παραδείγματα θαμμένων θησαυρών:

-Χρήματα

Ένας αγρότης στο Kenducky, ο Dave Jones, ανακάλυψε το 1922 βρετανικά χρυσά νομίσματα αξίας 48.000 δολαρίων (185.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα). Αρκετά χρόνια αργότερα, και πάλι στις ΗΠΑ, αγρότες στην Τζόρτζια βρήκαν ράβδο χρυσού η οποία αποτιμάται σήμερα σε 94.000 δολάρια.

-Κειμήλια και αρχαία έργα τέχνης

Το «Κράνος του Crosby Garrett» βρέθηκε σε αγρόκτημα της Κούρμπρια στην Αγγλία . Χρονολογείται από τα τέλη του 2ου ή τις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. και δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s για το ποσό των 3,5 εκατ. δολαρίων. Ο αγρότης, στον οποίο ανήκε το χωράφι, πήρε τα μισά χρήματα. Ακόμη, στη Γουατεμάλα το 2012, ένας αγρότης αποφάσισε να ανακαινίσει την κουζίνα του όταν ανακάλυψε ότι ένας από τους πέτρινους τοίχους απεικόνιζε, κάτω από το σοβά, μία υπέροχη τοιχογραφία των Μάγια, όπου έδειχνε τις πρώτες επισκέψεις των Ευρωπαίων στη χώρα. Ακόμη, ένας 60χρονος αγρότης σε μία επαρχία της Κίνας είχε ξεθάψει από το χωράφι του ένα αρχαίο κινεζικό σπαθί και το χρησιμοποιούσε ως... μαχαίρι κουζίνας για πέντε χρόνια, μέχρι να μάθει την αξία του.

-Πετρέλαιο

Ο Steve Jensen από τη Βόρεια Ντακότα, καθώς αλώνιζε το χωράφι του πρόσεξε ότι από το έδαφος ανάβλυζαν μαύρες φούσκες. Αυτό προερχόταν από σπασμένους σωλήνες της εταιρείας Tesoro Corp, η οποία βρισκόταν σε διπλανή έκταση. Το πετρέλαιο είχε γεμίσει μία έκταση ίση με 7 γήπεδα ποδοσφαίρου. Κόστισε 4 εκατ. δολάρια, αλλά η επισκευή της διαρροής ολοκληρώθηκε.

-Απολιθώματα

Πρόσφατα, το Σεπτέμβριο του 2015, ο καλλιεργητής σόγιας, Jim Bristle από το Μίσιγκαν εγκαθιστούσε σωλήνα άρδευσης όταν έπεσε πάνω σε έναν τεράστιο ανέγγιχτο σκελετό μαμούθ, που χρονολογείται από το 13.000 π.Χ. Ο αγρότης δώρισε τον σκελετό στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Με πληροφορίες από: http://modernfarmer.com/2015/10/things-found-in-famers-fields/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider