«Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία σε περίπτωση συμφωνίας με Ρωσία»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία σε περίπτωση συμφωνίας με Ρωσία»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η κοινή ανακοίνωση των υπουργών Άμυνας από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία και Βρετανία για το ρωσοουκρανικό.

Οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία πρέπει να συνοδεύεται από «ισχυρές» εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο, δηλώνουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε κοινή ανακοίνωση των υπουργών Άμυνας των πέντε ευρωπαϊκών δυνάμεων που συνήλθαν στην Κρακοβία της Πολωνίας.

«Η μακροπρόθεσμη διασφάλιση της κυριαρχίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος μίας ειρηνευτικής συμφωνίας και κάθε διευθέτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία», δηλώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε υπουργοί Άμυνας.

Συναφώς, «ισχυρές ουκρανικές δυνάμεις συνιστούν την πρώτη εγγύηση ασφαλείας για μία ειρηνική Ουκρανία».

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Μιχαΐλο Φιόντοροφ συμμετείχε μέσω βιντεοδιάσκεψης στην συνάντηση της Κρακοβίας.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Κατρίν Βοτρέν υπενθύμισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου εξαρτάται από την «εφαρμογή μίας βιώσιμης ειρήνης που θα βασίζεται στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Μία κατάπαυση πυρός, μία ειρηνευτική συμφωνία, δεν μπορεί ποτέ να είναι το προοίμιο μίας νέας επίθεσης», είπε.

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι μόνο η μέγιστη πίεση που ασκείται από τις κυρώσεις, τα μέτρα κατά του σκιώδους ρωσικού στόλου και οι επιτυχίες των Ουκρανών στο πεδίο της μάχης μπορούν να πείσουν τον Πούτιν να κάνει πίσω», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσλήψεις 60 πτυχιούχων στην ΗΔΥΚΑ με τριετείς συμβάσεις και μισθό 2.200 ευρώ

Τι χρήματα παίρνει ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Λειψυδρία: Η Ελλάδα διψά λιγότερο από πέρυσι, αλλά περισσότερο από όσο αντέχει

Φόρτωση BOLM...
reader insider