Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ θα ανακοινώσουν συμφωνία για την πάταξη παραγωγής και διακίνησης φαιντανύλης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ θα ανακοινώσουν συμφωνία για την πάταξη παραγωγής και διακίνησης φαιντανύλης
Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη, όταν οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του φόρουμ APEC στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, πρόκειται να ανακοινώσουν μια συμφωνία που θα οδηγήσει το Πεκίνο να καταστείλει την παραγωγή και την εξαγωγή της φαιντανύλης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, δίνοντας δυνητικά στον Αμερικανό πρόεδρο μια σημαντική νίκη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, Σύμφωνα με τη συμφωνία - η οποία είναι ακόμη σε στάδιο ολοκλήρωσης - η Κίνα θα σταματήσει τη ροή τόσο της φαιντανύλης, όσο και των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του θανατηφόρου συνθετικού οπιοειδούς, σύμφωνα με τους ανθρώπους με γνώση των επαφών, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα άρει τους περιορισμούς στο ινστιτούτο εγκληματολογικής αστυνομίας της Κίνας, μια υπηρεσία που οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι είναι υπεύθυνη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Η συμφωνία, που πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη όταν ο Μπάιντεν και ο Σι συναντηθούν στο Σαν Φρανσίσκο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (φόρουμ APEC) , θα σηματοδοτήσει μια νίκη για τον Λευκό Οίκο σε ένα θέμα που για το εκλογικό σώμα αποτελεί προτεραιότητα για τις εκλογές του 2024.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επιτεθεί στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της διακίνησης φαιντανύλης, μετατρέποντάς το θέμα σε κίνδυνο για τις πιθανότητες του Μπάιντεν να κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

To μεγάλο στοίχημα των 3 δισ. της CPLP του Β. Μαρινάκη στο LNG – Οι προοπτικές της αγοράς και η νέα σελίδα

Μπλίνκεν: Η υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Κίεβο θα συνεχιστεί

Αργεντινή: Στο 143% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider