Ουκρανικός ο πύραυλος που έπληξε εγκαταστάσεις σιτηρών στην Πολωνία, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους, επιβεβαιώνουν ειδικοί

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανικός ο πύραυλος που έπληξε εγκαταστάσεις σιτηρών στην Πολωνία, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους, επιβεβαιώνουν ειδικοί
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πολωνοί ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους σε εγκαταστάσεις σιτηρών στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο εβλήθη από την Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Rzeczpospolita επικαλούμενη πηγές.

Πολωνοί ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους σε εγκαταστάσεις σιτηρών στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο εβλήθη από την Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Rzeczpospolita επικαλούμενη πηγές.

Η έκρηξη του πυραύλου στην Πολωνία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ προκάλεσε φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση πυροδοτώντας την ρήτρα αμοιβαίας άμυνας του ΝΑΤΟ, αλλά την περίοδο εκείνη η Βαρσοβία και η Ατλαντική Συμμαχία είχαν εκτιμήσει ότι προήλθε από λάθος από την Ουκρανία.

Πηγές που γνωρίζουν τα της έρευνας είπαν στην Rzeczpospolita ότι η Πολωνία διακρίβωσε πως ο πύραυλος που είχε πέσει στο χωριό Πρζεβόντοφ ήταν S 300 5-W-55 που είχε βληθεί από ουκρανικό έδαφος.

"Η ρουκέτα αυτή έχει βεληνεκές από 75 ως 90 χλμ", γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη μια πηγή.

"Την εποχή εκείνη οι ρωσικές θέσεις βρίσκονταν σε τέτοια απόσταση ώστε κανένας ρωσικός πύραυλος δεν θα μπορούσε να φθάσει στο Πρζεβόντοφ".

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί ότι πύραυλός της έχει προσγειωθεί στην Πολωνία.

Η Rzeczpospolita έγραψε ότι η ουκρανική πλευρά δεν έχει διαθέσει υλικό στους πολωνούς ερευνητές.

Η εφημερίδα επικαλείται τον Λούκαζ Λαπζίνσκι, εκπρόσωπο της πολωνικής εισαγγελίας, ο οποίος λέει ότι ο εισαγγελέας έχει λάβει την άποψη των ειδικών αλλά δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενό της γιατί είναι εμπιστευτικό.

Ο Λαπζίνσκι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει και το γραφείο του εισαγγελέα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα που εστάλη με email.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το κλάδεμα των λεφτόδεντρων - Ένας Μητσοτάκης στην εκδήλωση Τσίπρα - Ο «ωραίος από κοντά» Ανδρουλάκης

«Φιλόξενη» χώρα για πυρηνικές εγκαταστάσεις η Ελλάδα - Θράκη και Νότια Εύβοια «ψηλά» στη λίστα

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών NBA, Νιου Γιορκ Νικς

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider