Η Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία
Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν την αεροπορική βάση Saky στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν την αεροπορική βάση Saky στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά από πηγή εντός της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σε σύντομη ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η αεροπορική βάση Σάκι στη δυτική Κριμαία αποτέλεσε στόχο των ουκρανικών δυνάμεων άμυνας, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα τις αναφορές αυτές. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για θύματα ή ζημιές.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε η Ρωσία το 2014, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν με αντεπίθεσή τους που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Οι πρόσφατες επιθέσεις αποτυπώνουν τις αυξανόμενες πυραυλικές δυνατότητες του Κιέβου ενώ η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία από απόσταση με πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και drones.

Η πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 αεροσκάφη μάχης και φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονταν στη βάση στη δυτική Κριμαία και ότι η βάση αυτή είχε επίσης χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση χειριστών drones.

Νωρίτερα η πηγή από την υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε «σοβαρή ζημιά» σε εξοπλισμό στην βάση. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για θύματα ή ζημιές.

«Αναχαιτίστηκαν 36 από τους 43 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν τη νύχτα»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε 36 από τους 43 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πολλών πόλεών της, μερικές ώρες αφού ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την «εγκληματική επιθετικότητα» της Μόσχας ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι επιχειρήσεις μάχης επέτρεψαν στις αεροπορικές δυνάμεις, σε συνεργασία με την αντιαεροπορική άμυνα … να καταστρέψουν 36 πυραύλους κρουζ» από «σύνολο 43 πυραύλων», δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η Πολωνία εκτελεί μόνο τις παραδόσεις όπλων που είχαν «συμφωνηθεί προηγουμένως»

Ουκρανικές πόλεις επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους, δύο νεκροί στη Χερσώνα

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αζέροι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός λένε οι Αρμένιοι και καταγγέλλουν «εθνοκάθαρση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider