Προβληματίζουν την Ρωσία οι περιορισμοί της Κίνας στις εξαγωγές drones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβληματίζουν την Ρωσία οι περιορισμοί της Κίνας στις εξαγωγές drones
Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έχουν δυσκολέψει τις προμήθειες τους στην Ρωσία και έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις εξαρτημάτων όπως οι θερμικοί απεικονιστές και τα αποστασιόμετρα λέηζερ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έχουν δυσκολέψει τις προμήθειες τους στην Ρωσία και έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις εξαρτημάτων όπως οι θερμικοί απεικονιστές και τα αποστασιόμετρα λέηζερ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant. Οι πωλητές κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών προσπαθούν να οργανώσουν παράλληλες εισαγωγές, αλλά αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από χώρες διαμετακομιστές αγαθών, μεταξύ άλλων και στο Καζακστάν το οποίο αυτές τις μέρες αυστηροποίησε τις διαδικασίες εισαγωγών.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών ελπίζουν ότι οι προμηθευτές τους στην Κίνα θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδειες εξαγωγής στην Ρωσία, αλλά η έκδοση τους μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο, γράφει η εφημερίδα. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 η Κίνα περιόρισε για δύο χρόνια τις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) το βάρος των οποίων υπερβαίνει τα 4 κιλά και τα οποία έχουν μέγιστο βάρος απογείωσης τα 7 κιλά και διάρκεια πτήσης μεγαλύτερη των 30 λεπτών, τα οποία είναι σε θέση να πετούν περάν του πεδίου ορατότητας των χειριστών , να μεταφέρουν αντικείμενα και να τα ρίχνουν στο έδαφος.

Μετά την απόφαση αυτή της Κίνας οι προμήθειες εξαρτημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ρωσία ανεστάλησαν επ’ αόριστον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Kommersant

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΕ αποδεσμεύει 5,2 εκατομμύρια ευρώ για τη Λιβύη

Η Γαλλία δεν θα δεχθεί αιτούντες άσυλο που φθάνουν στη Λαμπεντούζα

Η Alibaba δίνει «ανάσα» στην τουρκική οικονομία με επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider