Ουκρανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει «ολοκληρωτική μεταμόρφωση» έξι πόλεων που καταστράφηκαν από τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει «ολοκληρωτική μεταμόρφωση» έξι πόλεων που καταστράφηκαν από τον πόλεμο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Ουκρανία θα επιδιώξει την «ολοκληρωτική μεταμόρφωση» έξι πόλεων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ρωσική εισβολή, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανοικοδόμησης που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμίχαλ.

Η Ουκρανία θα επιδιώξει την «ολοκληρωτική μεταμόρφωση» έξι πόλεων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ρωσική εισβολή, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανοικοδόμησης που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμίχαλ.

Δυτικοί εταίροι του Κιέβου ετοιμάζονται να χορηγήσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για να στηρίξουν τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά από 14 μήνες πολέμου.

Ο Σμίχαλ είπε ότι οι πόλεις Μποροντιάνκα και Μοσχτσούν κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, Γιαχίντινε στην βόρεια Ουκρανία, Τροστιάνετς και Τσιρκούνι στην ανατολική Ουκρανία και Ποσάδ-Πορκρόβσκε στην νότια Ουκρανία θα ανοικοδομηθούν «ολοκληρωτικά και σύμφωνα με νέες αρχές» στο πλαίσιο ενός πειραματικού προγράμματος.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξαναχτιστούν συγκεκριμένα σπίτια και κτίρια, αλλά τα πάντα - με συστημική προσέγγιση, νέο σχεδιασμό και πλήρη μεταμόρφωση αυτών των οικισμών», δήλωσε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση.

Και οι έξι πόλεις αυτές είχαν υποστεί «τρομακτική καταστροφή», είπε.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός τόνισε ότι το έργο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για γρήγορη ανοικοδόμηση, παρόλο που ο πόλεμος μαίνεται.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση τις επόμενες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη.

«Για εμάς είναι σημαντικό για τους Ουκρανούς να δουν ήδη φέτος ότι η ανοικοδόμηση είναι πραγματικότητα», τόνισε ο Σμίχαλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider