Ειδήσεις | Ελλάδα

Πτώση Phantom: Νεκρός ένας από τους δύο χειριστές – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση 19.44

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο χειριστών που επέβαιναν στο Φάντομ, το οποίο κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, ενώ με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες η επιχείρηση έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του F-4.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο χειριστή.

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, μετά τον τραγικό θάνατο του Υποσμηναγού.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας»

Μεγάλη επιχείρηση 

Στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 (τα ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια στην θαλάσσια περιοχή μαζί με δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε επίσημη ανακοίνωσή του, επεσήμανε νωρίτερα:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: