Αεροσκάφος Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία για τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σασών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αεροσκάφος Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία για τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σασών
Οι αλβανικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής και η χώρα ανταποκρίθηκε άμεσα.

Τελευταία ενημέρωση: 12:31

Στην Αλβανία έφτασε πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL-415 από την Ελλάδα έπειτα από αίτημα των Τιράνων για παροχή βοήθειας στην κατάσβεση πυρκαγιών. Ειδικότερα, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Κατόπιν αιτήματος της Αλβανίας για βοήθεια χθες το βράδυ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στη νήσο Σάσων, ενεργοποιήσαμε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Μόλις έφτασε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από την Ελλάδα, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα».

Σημειώνεται πως οι αλβανικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής και η χώρα ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού ένα αεροσκάφος Canadair CL-415, το οποίο έχει ήδη αναχωρήσει για την Αλβανία, για να βοηθήσει στη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σάσων (Sazan) στην είσοδο του κόλπου του Αυλώνα.

Η Ελλάδα έχει συνδράμει πολλές φορές τη γειτονική Αλβανία, τόσο για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με αποστολή εναέριων μέσων (2017), όσο και σε περιπτώσεις πλημμυρών (2017) και σεισμού (2019).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: 157 πυρκαγιές σε 3 ημέρες - Έντονη κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες

Η ΕΕ στέλνει πάνω από 200 πυροσβέστες και τεχνικό εξοπλισμό στην Ελλάδα ενόψει του καλοκαιριού

gazzetta
gazzetta reader insider insider