Ουκρανία: Κατεστραμμένο το 90% της Μαριούπολης - Εγκλωβισμένοι 130.000 άμαχοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Κατεστραμμένο το 90% της Μαριούπολης - Εγκλωβισμένοι 130.000 άμαχοι
Η πολιορκούμενη πόλη λιμάνι Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία έχει καταστραφεί σε ποσοστό «90%» και το «40% των υποδομών της έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές», ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχός της Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Η πολιορκούμενη πόλη λιμάνι Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία έχει καταστραφεί σε ποσοστό «90%» και το «40% των υποδομών της έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές», ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχός της Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Η δυσάρεστη είδηση είναι ότι το 90% των υποδομών της πόλης έχει πληγεί και το 40% μεταξύ αυτών έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 130.000 κάτοικοι» παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι 100 Τούρκοι πολίτες περιμένουν ακόμη την επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τη Μαριούπολη.

Διαβάστε ακόμα: Στην «σκιά» της φρίκης της Μπούτσα συνεχίζονται οι μάχες - Οργή της διεθνούς κοινότητας

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε σήμερα πως οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να καταφύγουν σε ασφαλέστερες περιοχές θα πρέπει να περιμένουν αρκετές ακόμη ημέρες πριν επιστρέψουν στην πόλη.

«Πρώτον, υπάρχει επί του παρόντος συνεχής απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιφέρεια του Κιέβου. Δεύτερον, σε ορισμένες πόλεις κοντά στο Κίεβο, είναι πιθανόν οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής να έχουν αφήσει νάρκες ξηράς, υπάρχουν (πιθανόν) πολλά πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί», δήλωσε ο Κλίτσκο.

Γενική Εισαγγελέας: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η Ουκρανή γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα δήλωσε σήμερα ότι πολλές ενέργειες ρωσικών δυνάμεων κατηγοριοποιούνται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ότι η Ουκρανία σε αυτό το πλαίσιο ερευνά τις ενέργειές τους σε περιοχές στην περιφέρεια του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μπούτσα.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η Βενεντίκτοβα δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη Μποροντιάνκα είναι η χειρότερη στην περιφέρεια του Κιέβου σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων.

Η ίδια δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Ουκρανικές αρχές δήλωσαν χθες ότι ερευνούν πιθανά εγκλήματα από ρωσικές δυνάμεις αφού βρήκαν εκατοντάδες πτώματα διασκορπισμένα σε πόλεις, όπως η Μπούτσα, έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Στην «σκιά» της φρίκης της Μπούτσα συνεχίζονται οι μάχες - Οργή της διεθνούς κοινότητας

Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 4,2 εκατ. οι πρόσφυγες μετά τη ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Νέα αποτυχημένη απόπειρα του Ερυθρού Σταυρού να φθάσει στη Μαριούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider