Φον ντερ Λάιεν: Έκτακτη χρηματική βοήθεια 1,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φον ντερ Λάιεν: Έκτακτη χρηματική βοήθεια 1,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία
Έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ αλλά και χορήγηση πρόσθετων επιχορηγήσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει η νέα δέσμη στήριξης της Ουκρανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ αλλά και χορήγηση πρόσθετων επιχορηγήσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει η νέα δέσμη στήριξης της Ουκρανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λαέιν, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή στήριξη της Ένωσης προς την Ουκρανία.

Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, του Πολωνού πρωθυπουργού Αντρέι Ντούντα, ενώ συμμετείχαν και οι Σαρλ Μισέλ και Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η συνάντηση είχε στόχο τον συντονισμό της συλλογικής αντίδρασης στην επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, ενώ οι συμμετέχοντες συμμερίστηκαν την εκτίμηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εξέφρασαν την επιθυμία να επιτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες, αλλά ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης επεξεργάζονται ένα ευρύ φάσμα τομεακών και ατομικών κυρώσεων σε περίπτωση νέας στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας, ενώ επιπλέον, η Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη μέλη και τους συμμάχους με σκοπό την ετοιμότητα σε διάφορους τομείς, από την ενέργεια ως την κυβερνοασφάλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξάνει τη στήριξη του NATO στην Α. Ευρώπη - Πιθανή η αποστολή έως και 8.500 στρατιωτών

Συνομιλίες Μπάιντεν με Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider