Δανία: Στην φυλακή ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για διαρροή απόρρητου υλικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δανία: Στην φυλακή ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για διαρροή απόρρητου υλικού
Στην φυλακή οδηγήθηκε ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας, Λαρς Φίντσεν, ο οποίος κατηγορείται για διαρροή απόρρητου υλικού, όπως αναφέρουν εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας, Λαρς Φίντσεν, ο οποίος κατηγορείται για διαρροή απόρρητου υλικού, όπως αναφέρουν εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τον περασμένο μήνα η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε τέσσερις νυν και πρώην υπαλλήλους των υπηρεσιών πληροφοριών με την κατηγορία ότι είχαν διαρρεύσει άκρως απόρρητες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 57χρονος Φίντσεν.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για τις ακριβείς κατηγορίες που βαραίνουν τον Φίντσεν, ούτε αν ο τελευταίος διέρρευσε πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ή σε ξένους πράκτορες.

Ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται κι έκανε λόγο για «ανυπόστατες κατηγορίες»

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Φίντσεν είχε τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά του από τον Αύγουστο του 2020, αφού ένα εποπτικό συμβούλιο επέκρινε τον ρόλο της υπηρεσίας του σε ένα σκάνδαλο παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider