Μπουρλά (Pfizer): Όσοι διασπείρουν fake news για τα εμβόλια είναι εγκληματίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπουρλά (Pfizer): Όσοι διασπείρουν fake news για τα εμβόλια είναι εγκληματίες
Την άποψη πως όσοι ηθελημένα ή ακούσια διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι εγκληματίες κατέθεσε ο CEO της Pfizer.

Την άποψη πως όσοι ηθελημένα ή ακούσια διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι εγκληματίες κατέθεσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το αμερικανικό think tank Atlantic Council.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, ο επικεφαλής της εταιρείας βιοτεχνολογίας, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της οποίας ήταν το πρώτο που έλαβε άδεια χρήσης από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ, έστρεψε τα βέλη του εναντίον όσων παραπληροφορούν σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, τονίζοντας πως δεν πρόκειται απλώς για «κακούς ανθρώπους» αλλά για «εγκληματίες, οι οποίοι ευθύνονται στην κυριολεξία για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως».

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε πως αυτή η μικρή μειοψηφία που διαδίδει ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις για τα εμβόλια επηρεάζει σημαντικά τις αποφάσεις όσων είναι ήδη διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια, ενώ παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στις ΗΠΑ δεν έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας παρά το πλεόνασμα των εμβολίων.

Τέλος, ο CEO της Pfizer επισήμανε την σημασία του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, τονίζοντας όσο προχωράει η εμβολιαστική εκστρατεία, η ανθρωπότητα θα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα. «Το μοναδικό εμπόδιο για την πλήρη επιστροφή στην ομαλότητα είναι η διστακτικότητα όσων ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπουρλά: Εντός του 2022 η επιστροφή στην ομαλότητα, πιθανός ο ετήσιος εμβολιασμός

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μιας μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider