Υπ. Υποδομών: Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων στις σεισμόπληκτες περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υποδομών: Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων στις σεισμόπληκτες περιοχές
Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων, στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό των 5,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συνεχίστηκαν και χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου και Γορτύνας.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται όλες αυτές τις ημέρες αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας διεξήχθησαν αυτοψίες σε 2.185 κτίρια:

· Από αυτές 1.844 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.331 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

· Επίσης, ελέγχθησαν 79 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 51.

· Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» χαρακτηρίστηκαν τα 72 από τις 127 αυτοψίες, ενώ σε 135 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 125 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

· Έγιναν έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες. Επίσης, έγινε αυτοψία και στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider