Παυλάκης για κορονοϊό:  Μέτρα, αλλιώς επανάληψη του περσινού χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παυλάκης για κορονοϊό:  Μέτρα, αλλιώς επανάληψη του περσινού χειμώνα
Ο ερευνητής  Ανθρωπίνων Ρετροϊών στις ΗΠΑ χτύπησε το καμπανάκι λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα

Την ανησυχία του για επανάληψη των περσινών lockdown στην Ελλάδα λόγω της πορείας του κορονοϊού στη χώρα μας εν όψει του χειμώνα υπογράμμισε ο γιατρός και ερευνητής Ανθρωπίνων Ρετροϊών στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης χτύπησε το καμπανάκι λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι στις εκεί περιοχές (Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη) πρέπει να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα.

«Η Δ δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε ο γιατρός, η επιδημία δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα φάση. Για αυτό το λόγο ο καθηγητής προτάσσει την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να επισπευθούν οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας ότι ακόμα βρισκόμαστε αρκετά πίσω, μετέδωσε το skai.gr.

Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης δήλωσε επίσης ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και πως πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Παυλάκης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δ’ . «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δ. Ο ιός είναι μπροστά.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή η Βόρεια Ελλάδα – Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider