Γεωργαντάς: Από περίπου 285.000 άτομα θα ξεκινήσει η τρίτη δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργαντάς: Από περίπου 285.000 άτομα θα ξεκινήσει η τρίτη δόση
Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους πολίτες δικαιούνται την 3η δόση του εμβολίου, ενώ μία ημέρα πριν οι δικαιούχοι θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους πολίτες πληρούν τις προϋποθέσεις για την 3η δόση του εμβολίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως ο αριθμός των ατόμων ανέρχεται σε περίπου 285.000 άτομα. Σε προτεραιότητα είναι οι ανασοκατεσταλμένοι, οι οποίοι βάσει των οδηγιών μπορούν να κάνουν ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά την 2η δόση την 3η και οι άνω των 60 ετών, οι οποίοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση ακόμα και οκτώ μήνες πριν.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον εμβολιασμό των ανηλίκων και των νέων, περίπου το 12% των παιδιών άνω των 12 ετών έχει κάνει την πρώτη δόση ή έχει προγραμματίσει ραντεβού για την πρώτη. Αν και υπάρχει, σύμφωνα με τον Γ. Γεωργαντά, αυξητική τάση στα ραντεβού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, μόλις το 18% έχει εμβολιαστεί.

«Στην ηλικιακή ομάδα 18-24 είμαστε στις 400.000 νέους, είναι στο 47%, πήγαμε πολύ καλά», σημείωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με τα σχολεία τόνισε πως «σε κάθε αίθουσα υπάρχει υπεύθυνος covid, για να προστατεύονται τα παιδιά και να έχουμε ανοιχτά σχολεία».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά, Καρδίτσας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε πως «χρειάζεται η συμμετοχή περισσότερων από ενός ανθρώπων» για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όμως, «είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ για να δούμε τι έχει γίνει», εξηγώντας πως «οι 31.000 εμβολιασμοί είναι 16.000 πολίτες» και προσέθεσε πως πριν από την περίοδο εκείνη 5000 ταχυδρομικοί κωδικοί άλλαξαν στη συγκεκριμένη περιοχή, «αλλά όχι σε περίοδο που ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή βγήκαν τα πλαστά πιστοποιητικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιους αφορά - Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Κορονοϊός: Πόσοι έφηβοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider