Pfizer: Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό
Η αξιολόγηση για το εάν το Comirnaty θα εγκριθεί προς χρήση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να προκύψει «τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού και ειδικότερα το αίτημα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σκευάσματος κατά της νόσου με την ονομασία Comirnaty.

Σύμφωνα με τον EMA, η αξιολόγηση για το εάν το Comirnaty θα εγκριθεί προς χρήση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να προκύψει «τις επόμενες εβδομάδες», αφού εξεταστούν τα ιατρικά δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο τρίτης δόσης. Η απόφαση θα αφορά τη χορήγηση τρίτης δόσης, τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ακόμα, η ευρωπαϊκή αρχή αναφέρει πως θα εξετάσει τα δεδομένα για την ενισχυτική δόση εμβολίων mRNA σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως δεν καθίσταται άμεσα υποχρεωτική η ανάγκη για τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμού που έχει λάβει τις 2 δόσεις σκευασμάτων κατά της νόσου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι οι συμβουλές σχετικά με τον τρόπο εμβολιασμού παραμένουν προνόμιο των εθνικών τεχνικών συμβουλευτικών ομάδων ανοσοποίησης (NITAG) που καθοδηγούν τις εκστρατείες εμβολιασμού σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Ενώ ο EMA αξιολογεί σχετικά δεδομένα, τα κράτη μέλη μπορούν ήδη να εξετάσουν προπαρασκευαστικά σχέδια για τη χορήγηση ενισχυτικών και πρόσθετων δόσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EMA για τρίτη δόση εμβολίων: Δεν είναι απαραίτητη - Συνεχίζεται η αξιολόγηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider