Βασιλακόπουλος: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά ενάντια στην μετάλλαξη Mu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά ενάντια στην μετάλλαξη Mu
Εμβόλια κορονοϊού
Το γεγονός πως τα αρχικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες αναφορικά με την μετάλλαξη Mu του κορονοϊού δείχνουν πως τα διαθέσιμα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

Το γεγονός πως τα αρχικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι επιστήμονες αναφορικά με την μετάλλαξη Mu του κορονοϊού δείχνουν πως τα διαθέσιμα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Τα αρχικά δεδομένα κατατάσσουν αυτό το στέλεχος στα στελέχη ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι πρέπει να το μελετήσουμε, αλλά όχι ακόμη στα στελέχη ανησυχίας. Οι λίγες εργασίας που υπάρχουν αναφέρουν ότι μάλλον δημιουργεί λιγότερο πρόβλημα στα εμβόλιά μας απ’ ό,τι δημιουργεί το στέλεχος Δέλτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Είναι κάπου ανάμεσα στο προηγούμενο στέλεχος το βρετανικό το Άλφα, και το Δέλτα και η πρόβλεψη του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Άντονι Φάουτσι είναι ότι μάλλον δεν θα επικρατήσει και δε θα προβληματίσει ιδιαίτερα όμως πρέπει να το παρακολουθήσουμε, ενώ το εμβόλιο συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Crash test το άνοιγμα των σχολείων – Τα κρούσματα θα αυξηθούν

Στις 13 Σεπτεμβρίου και με το άνοιγμα των σχολείων θα υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε πως η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού απέχει αρκετά ακόμα από τα επιθυμητά επίπεδα.

«Είμαστε γύρω στο 60% εμβολιαστική κάλυψη έπρεπε να ήμασταν στο 85% για να καλυφθούμε από το στέλεχος Δέλτα και αυτό πρέπει να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν όχι σε έξι ή οχτώ μήνες» ανέφερε ο καθηγητής.

«Θα πλησιάσουμε στην ανοσία αγέλης, με μεγάλο κόστος, γιατί θα νοσήσουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι... Θα αρχίσουμε να απαλλασσόμαστε προς το τέλος της άνοιξης του 2020 οπότε θα γίνει ενδημικός ιός» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider