Ειδήσεις | Διεθνή
27-08-2021 | 20:46

Ράμα: H Aλβανία θα υποδεχτεί 4.000 Αφγανούς

Newsroom
Μοιράσου το
Ράμα: H Aλβανία θα υποδεχτεί 4.000 Αφγανούς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην απόφαση της Αλβανίας να δεχτεί 4.000 Αφγανούς, αναφέρθηκε μιλώντας στο CNN ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, ο οποίος ανέφερε πως η χώρα του οφείλει να προσφέρει καταφύγιο και να βοηθήσει τον αφγανικό λαό εφόσον η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να υποχωρήσουν και να βοηθήσουν.

Μάλιστα εξήγησε πως ήδη έχει διευθετηθεί το ζήτημα της διαμονής των μισών εξ αυτών ενώ το κράτος συνεχίζει να εργάζεται ώστε λυθεί το ζήτημα της διαμονής και των υπολοίπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κλειθείς να σχολιάσει το γεγονός πως, παρά το γεγονός πως στην Αλβανία υπάρχουν μουσουλμάνοι πολίτες αλλά εν γένει η χώρα δεν ταυτίζεται με κάποιο συγκεκριμένο θρήσκευμα και πόσο επηρεάζεται από αυτό, ως προθυπουργός που πήρε την απόφαση να φιλοξενήσει μουσουλμάνους που προέρχονται από ένα καταπιεστικό καθεστώς, ο κος Ράμα, δήλωσε επί τοις ουσίας πως ζητήματα όπως η θρησκευτική ταυτότητα δεν θα πρέπει να απασχολούν, δίνοντας ως παράδειγμα το τι συμβαίνει στην οικογένεια του.

«Είμαι καθολικός. Η γυναίκα μου είναι μουσουλμάνα. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μας είναι ορθόδοξα. Εχουμε έναν νεότερο γιο που μπορεί να επιλέξει να είναι Εβραίος, αυτό θέλει» είπε και πρόσθεσε πως «Όσον αφορά τους Αφγανούς, αφορά ανθρώπους, όχι ετικέτες που σχετίζονται με χρώματα, κουλτούρα, πεποιθήσεις. Για άλλη μια φορά πρόκειται για ανθρώπους που πίστεψαν αυτό που πιστεύαμε πριν 30 χρόνια, στους κόκκινους Ταλιμπάν, όταν βρεθήκαμε στην κόλαση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Αλβανία έτοιμη να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες

Αφγανιστάν και Ιράν στη συνάντηση Μπάιντεν - Μπένετ