Ειδήσεις | Διεθνή
19-08-2021 | 15:13

Ισοδύναμα με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ τα πιστοποιητικά της Τουρκίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ουκρανίας

Newsroom
Μοιράσου το
Ισοδύναμα με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ τα πιστοποιητικά της Τουρκίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ουκρανίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ισοδύναμα με το Digital Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, θα είναι από την Παρασκευή 20/8 πιστοποιητικά κατά της COVID-19 που εκδίδουν η Βόρεια Μακεδονία, η Τουρκία και η Ουκρανία για ταξίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εξέδωσε τρεις αποφάσεις ισοδυναμίας για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και την Ουκρανία, επιτρέποντας στις τρεις χώρες να συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και να εκδίδουν πιστοποιητικά COVID τα οποία θα γίνονται αποδεκτά στην ΕΕ από τις 20 Αυγούστου, υπό τους ίδιους όρους με το Digital ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να αποδεχτούν το Digital ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια από την ΕΕ στις χώρες τους. «Η συμμετοχή τους στο Digital ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια από και προς την ΕΕ», επισημαίνει η Επιτροπή.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι ο κατάλογος των χωρών που εφαρμόζουν ένα σύστημα βασισμένο στο Digital ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αυξάνεται σταθερά και θέτουμε πρότυπα διεθνώς. Αυτό θα βοηθήσει στη διευκόλυνση του ασφαλούς ταξιδιού και πέρα από τα σύνορα της ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι, τόνισε: «Καθώς παλεύουμε με την πανδημία, οι εταίροι μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανοίγματος με ασφάλεια. Καλωσορίζω την Ουκρανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία στο σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών COVID και προσβλέπω σε περισσότερους γείτονές μας να συνδεθούν σύντομα».

Οι τρεις αποφάσεις που εκδόθηκαν σήμερα θα τεθούν σε ισχύ αύριο, 20 Αυγούστου 2021, και είναι διαθέσιμες διαδικτυακά. Η Επιτροπή συνεχίζει τη συνεργασία της με άλλες τρίτες χώρες προκειμένου να συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.