Νέα Υόρκη: «Κίνητρο» 100 δολαρίων για όσους εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Υόρκη: «Κίνητρο» 100 δολαρίων για όσους εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού
newyorkcovid
Σύμφωνα με τα στοιχεία του New York State Department of Health, οι κάτοικοι της Νέα Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι σε ποσοστό μεταξύ 45% - 65%.

Ξεκινώντας από αυτή την Παρασκευή, η Νέα Υόρκη θα «πληρώνει» με 100 δολάρια κάθε πολίτη που εμβολιάζεται με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση πως όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν, είτε να ακολουθούν ένα αυστηρό πρωτόκολλο εβδομαδιαίων ελέγχων, με φόντο τα αυξανόμενα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του New York State Department of Health, οι κάτοικοι της Νέα Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι σε ποσοστό μεταξύ 45% - 65%.

CDC: Οδηγία για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από όλους

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει και πάλι να φορούν μάσκα προστασίας σε κλειστούς χώρους, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

«Στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα (σ.σ. της Covid-19) τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους», ανέφερε η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια του οργανισμού αυτού. Όπως εξήγησε, αυτή η νέα οδηγία θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις Μπάιντεν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider