Διεθνή
14-07-2021 | 15:06

Μαρόκο: Έκτακτη ιατρική βοήθεια στην Τυνησία λόγω της αύξησης θανάτων από COVID

Newsroom
Μοιράσου το
Μαρόκο: Έκτακτη ιατρική βοήθεια στην Τυνησία λόγω της αύξησης θανάτων από COVID
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την αποστολή "έκτακτης ιατρικής βοήθειας" στην Τυνησία, η οποία μαστίζεται από αναζωπύρωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του μαροκινού υπουργείου Εξωτερικών.

Η βοήθεια περιλαμβάνει "δύο πλήρεις και αυτόνομες μονάδες ανάνηψης, συνολικής δυνατότητας 100 κλινών" αλλά και "100 αναπνευστήρες και δύο γεννήτριες οξυγόνου δυνατότητας παραγωγής 33 κυβικών μέτρων την ώρα έκαστη", διευκρινίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από βασιλική οδηγία που δόθηκε μετά την "επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Τυνησία (...) αδελφή χώρα στο Μάγρεμπ", προσθέτει.

Εδώ και δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία της Τυνησίας αντιμετωπίζουν σημαντική συρροή ασθενών εν μέσω ενός άνευ προηγουμένου διαστάσεων νέου κύματος της COVID-19 που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η Τυνησία έχει "το πιο υψηλό" ποσοστό θνητότητας που συνδέεται με την COVID-19 στην περιοχή, προειδοποίησε χθες, Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η χώρα, η οποία είχε καταγράψει μόλις περίπου πενήντα νεκρούς από την COVID-19 από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2020, μετρά πλέον περισσότερους από 16.000, καταγράφοντας τις τελευταίες μέρες ρεκόρ 194, 189 ή 144 νέων θανάτων ημερησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.