Ειδήσεις
22-04-2021 | 11:25

Έβρος: Η ιστορία πίσω από τη νέα παιδική χαρά «στολίδι» στο νηπιαγωγείο Πέπλου

Παράδειγμα άριστης συνεργασίας της δημόσιας με την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να χαρακτηριστεί το Νηπιαγωγείο στο Πέπλο του ακριτικού Έβρου.

 Ήταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου όταν έφτασε στο γραφείο της τότε υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ενημέρωση από την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Μπαξεβάνη Χρυσάνθη, που υπηρετεί την θητεία της στο νηπιαγωγείο του ακριτικού χωριού, στο οποίο φοιτούν 9 μαθητές ενώ συνολικά διαμένουν 50 παιδιά. «Φαίνεται πως οι ακρίτες μας αντέχουν ακόμα και οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν στα σύνορά μας», σημείωνε η εκπαιδευτικός στην επικοινωνία τους και στη συνέχεια ζητούσε ευγενικά την προσφορά όλων όσοι μπορούν να ανταποκριθούν για «να χαρίσουμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου, αλλά και όλου του χωριού μια παιδική χαρά με προδιαγραφές κατάλληλες και ασφαλείς». Εξηγούσε ότι ο προαύλιος χώρος του νηπιαγωγείου παραμένει αναξιοποίητος αλλά ιδανικός, καθώς είναι μεγάλος σε έκταση με δέντρα και παγκάκια περιμετρικά ενώ βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Η κυρία Ζαχαράκη φρόντισε η έκκληση για προσφορά να φτάσει στο Πρωθυπουργικό γραφείο και πιο συγκεκριμένα στον γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς η υλοποίηση θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό σημείο συγκέντρωσης το απόγευμα για μικρούς και μεγάλους. Η μεν πρώτη ανέλαβε το πρότζεκτ συνολικά ενώ ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου επωμίστηκε τον συντονισμό, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για προσφορά αλλά και τη γρήγορη επίλυση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε όλα να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, ο κ. Ισμαήλος, επιχειρηματίας με έντονη κοινωνική προσφορά, ειδικότερα στην περιοχή του ακριτικού Έβρου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή παρών για τα παιδιά του Πέπλου. Την προσπάθεια αγκάλιασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο και απαιτούσε ειδικές διαδικασίες για τη διαμόρφωση του εδάφους όπως, μεταξύ άλλων, καλούπωμα με τάβλες περιμετρικά, κλίση για απορροή υδάτων και οπλισμός της πλάκας με δομικό πλέγμα ενώ πραγματοποιήθηκε και σημαντική εκσκαφή ακολουθώντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Το έργο ήταν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία», σημειώνει σήμερα η εκπαιδευτικός επισημαίνοντας τον κοινό στόχο όλων όσοι αγκάλιασαν την μεγάλη προσπάθεια που η ίδια ξεκίνησε και για την οποία σήμερα μπορεί να νιώθει περήφανη: «Στόχος η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου ελκυστικού, ασφαλούς, παιδαγωγικά κατάλληλου, πλούσιου σε ερεθίσματα». Τα παιδιά του Πέπλου θα έχουν να χαίρονται μια παιδική χαρά για την οποία η ίδια αγωνίστηκε, σε ένα κάλεσμα που βρήκε ευήκοα ώτα. 

peplou-typos-4.jpg

peplou-typos-5.jpg

peplou-typos-6.jpg

peplou-typos-7.jpg

peplou-typos-8.jpg

peplou-typos-9.jpg

peplou-typos-10.jpg

peplou-typos-11.jpg

peplou-typos-12.jpg

peplou-typos-1.jpg
H Σοφία Ζαχαράκη

 

peplou-typos-2.jpg
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης
peplou-typos-13.jpg
Ο Πάνος Ισμαήλος

 

Πηγή: TuposThes