Ειδήσεις | Διεθνή

Άνω των 3 εκατ. οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως

Newsroom

Το φράγμα των 3 εκατ. θυμάτων από τον κορονοϊό παγκοσμίως ξεπεράστηκε το Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το σύνολο των κρουσμάτων της νόσου σε όλο τον κόσμο βρίσκεται λίγο πριν από τα 140 εκατ. σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με πάνω από 31 εκατ. μολύνσεων και τουλάχιστον 565.000 θύματα από τη νόσο.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ινδία (πάνω από 14 εκατ. κρούσματα και 173.000 νεκρούς) και στην τρίτη θέση η Βραζιλία (άνω των 13,8 εκατ. κρουσμάτων και των 365.000 νεκρών από κορονοϊό). 

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης με 127.225 νεκρούς και σήμερα καταγράφει περίπου 30 νέους θανάτους ημερησίως έπειτα από την κορύφωση στο τέλος Ιανουαρίου όπου καθημερινά οι νεκροί στην χώρα ξεπερνούσαν τους 1.200.

Την Δευτέρα η χώρα εξήλθε από το lockdown έπειτα από περισσότερους από τρεις μήνες. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε την μαζική εμβολιαστική της εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: