Ειδήσεις | Διεθνή

Γαλλία: Ο Αρνό Λαγκαρντέρ αποχώρησε από όλες τις διοικητικές θέσεις του ομίλου Lagardère

Newsroom

Ο Αρνό Λαγκαρντέρ, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου αεροναυπηγικής και μέσων ενημέρωσης της Γαλλίας, αποχώρησε από όλες τις διοικητικές θέσεις που κατείχε, ανάμεσά τους και από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, μετά την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο των ερευνών για την χρηματοδότηση της ιδιωτικής του ζωής μέσω των εταιρειών του.

«Στο πλαίσιο της έρευνας, προσωπικό μέτρο απαγόρευσης διαχείρισης επιβλήθηκε κατά του κ. Αρνό Λαγκαρντέρ, μέτρο που αμφισβητεί και το οποίο θα εφεσιβάλει, αλλά ωστόσο τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει τις διοικητικές του θέσεις », ανακοίνωσε ο όμιλος Lagardère.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου «θα συνέλθουν προσεχώς» για «να λάβουν όλα τα προσωρινά μέτρα» για την διασφάλιση της διοίκησης του ομίλου, «αναμένοντας την πιθανότητα ο Αρνό Λαγκαρντέρ να αναλάβει και πάλι την ουσιαστική διοίκηση».

Ο όμιλος Lagardère εξαγοράσθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου από τον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης Vivendi, που ελέγχεται από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Βενσάν Μπολορέ.

Ο όμιλος, κάποτε κραταιά αυτοκρατορία της αεροναυπηγικής και των μέσων ενημέρωσης, δημιουργήθηκε από τον Ζαν-Λυκ Λαγκαρντέρ, πατέρα του Αρνό, ο οποίος τον κληρονόμησε μετά τον θάνατο του ιδρυτή το 2003.

Διαθέτει ένα πολύ κερδοφόρο δίκτυο καταστημάτων σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ( Relay, Duty Free), διάσημους χώρους θεάματος (Casino de Paris, Folies Bergère...), μέσα ενημέρωσης (Europe 1, le Journal du dimanche...), τον μεγαλύτερο γαλλικό εκδοτικό οίκο, τον Hachette Livres.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: