Ειδήσεις | Διεθνή

Η Ν. Αφρική στοχεύει στον εμβολιασμό 200.000 ατόμων ημερησίως

Newsroom

Η Νότια Αφρική στοχεύσει στο να προχωρήσει στον εμβολιασμό 200.00 ατόμων ημερησίως κατά του κορονοϊού από τα μέσα του Μαΐου με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας της χώρας Ζουέλι Μκίζε.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Sunday Times ο Μκίζε είπε ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει 2.000 εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι ελλείψεις σε δόσεις εμβολίων στοχεύουν να θέσουν εκτός το πρόγραμμα της κυβέρνησης για εμβολιασμών των 2/3 του πληθυσμού των 60 εκατ. πολιτών, με τη Ν. Αφρική να αναμένεται να λάβει 2.8 εκατ. δόσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson έως το τέλος του Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει εμβολιάσει 230.00 πολίτες, ενώ η Νότια Αφρική έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 1.54 εκατ. κρουσμάτων της νόσου, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα της ηπείρου.  Οι νεκροί από τη πανδημία στη Ν. Αφρική έχουν ξεπεράσει τις 52.000 μέχρι την Κυριακή. 

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σκοπεύει να εμβολιάσει 1.5 εκατ. υγειονομικών εργαζόμενων μέχρι το τέλος του Απριλίου, 13.4 εκατ. πολιτών σε ευπαθείς ομάδες μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου και 22.6 εκατ. πολιτών από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: