Μήδεια: Η Αττική ντύθηκε στα λευκά (pics)
Στην Αττική, αλλά και την Εύβοια, εκχιονιστικά βρίσκονται επί ποδός καθώς προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφτασε και το κέντρο της Αθήνας, με τη χιονόπτωση να ξεκινά από το απόγευμα της Δευτέρας και συνεχίστηκε όλο το βράδυ με αποτέλεσμα να το «στρώσει» ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Όλο το βράδυ στην Αττική, αλλά και την Εύβοια, εκχιονιστικά βρίσκονταν επί ποδός καθώς προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα περισσότερα προβλήματα αναμένονταν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αλλά και την Ανατολική Αττική, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει νέα ανακοίνωση νωρίς το πρωί, κάνοντας ισχυρή σύσταση στους κατοίκους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική

Nέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό συστήνεται στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μέσα μεταφοράς και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Επίσης, προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ.

Ωστόσο, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ.

Επίσης, παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Δείτε εδώ τις χιονισμένες εικόνες:

 

insider

insider

insider

insider

insider

insider

insider

insider

 

gazzetta
gazzetta reader insider insider