Ειδήσεις | Διεθνή
10-02-2021 | 08:53

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τον FDA η χρήση νέας συνδυαστικής θεραπείας για την COVID-19

Ο FDA χογήρησε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση της θεραπείας.

Το «πράσινο» φως από τον ομοσπονδιακό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA) πήρες χθες Τρίτη η συνδυαστική θεραπεία δύο συνθετικών αντισωμάτων την οποία έχει αναπτύξει η φαρμακευτική Eli Lilly για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Ο FDA χογήρησε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση της θεραπείας στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο συνδυασμός των δύο συνθετικών αντισωμάτων, της μπαμλανιβιμάμπης (bamlanivimab) και της ετεσεβιμάμπης (etesevimab), συνέβαλε να μειωθούν κατά 70% οι νοσηλείες και οι θάνατοι μεταξύ ασθενών που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου, κατά δεδομένα μιας κλινικής μελέτης που παρουσίασε η εταιρεία στα τέλη του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η θεραπεία «εγκρίθηκε για τη θεραπεία ήπιας ως μέτριας (μορφής της) COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 12 (ετών) και άνω που υπάρχει υψηλός κίνδυνος να παρουσιάσουν πολύ σοβαρή (μορφή της) COVID-19 ή/και (να χρειαστούν) νοσηλεία», διευκρίνισε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.