Μπακογιάννης για ηλεκτροκίνηση: Άμεσα η εγκατάσταση της πρώτης γενιάς φορτιστών στην Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπακογιάννης για ηλεκτροκίνηση: Άμεσα η εγκατάσταση της πρώτης γενιάς φορτιστών στην Αθήνα

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθεί η πρώτη γενιά φορτιστών σε 17 περιοχές της Αθήνας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο 4ο Συνέδριο της Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνουν η HAEE και το Insider.gr.

Όπως σημείωσε, «τη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση της πρώτης γενιάς φορτιστών μέσα στην πόλη σε 19 διαφορετικές περιοχές στο αμέσως χρονικό διάστημα». Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται κίνητρα προς τους οδηγούς όπως η δωρεάν φόρτιση κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας «χωρίς τα στερεότυπα του παρελθόντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της πανδημίας. «Όλοι οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και για να κρατηθούμε όρθιοι καθώς η κρίση είναι οικονομική και κοινωνική. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η επόμενη ημέρα τη πανδημίας πρέπει να βρει την Αθήνα έτοιμη γρήγορη και αποτελεσματική».

Αγώνας δρόμου για να προλάβουμε

Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι ως χώρα έχουμε μείνει πίσω στο θέμα της βιώσιμης κινητικότητας. «Θα κατευθυνθούμε σε ένα μεικτό όγκο οχημάτων και μέσων που κινούνται μέσα στην πόλη. Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα και η Αθήνα είναι πολύ πίσω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Είναι ένας αγώνας δρόμου όπου εμείς τρέχουμε να προλάβουμε».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στη διοργάνωση του 4ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης το οποίοι όπως σημείωσε «έχει γίνει πλέον θεσμός και είναι ελπιδοφόρο ότι σε πείσμα των καιρών κάνουμε αυτή τη συζήτηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider