Ελλάδα
20-01-2021 | 12:17

Πατούλης: Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη βιώσιμη κινητικότητα

Newsroom
Μοιράσου το
Πατούλης: Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη βιώσιμη κινητικότητα

Στην ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η Περιφέρεια το θέμα της βιώσιμης κινητικότητας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο 4ο Συνέδριο της Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνουν η HAEE και το Insider.gr.

«Σκοπεύομε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ασφαλέστερες μετακινήσεις, υλοποιούμε ήδη στρατηγικό μας σχεδιασμό. Η περιφέρεια Αττικής έχει ήδη δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ηλεκτροκίνηση αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση, στην εγκατάσταση των πρώτων ταχυφορτιστών, στη λειτουργία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου δικτύου φορτιστών αλλά και στη διαγωνιστική διαδικασία για έναν «πράσινο στόλο» με αμιγώς 40 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα. .

Ο κ. Πατούλης ανέδειξε τα ετήσια οφέλη από την αντικατάσταση των 40 παλαιών οχημάτων τα οποία έχουν συμπληρώσει ηλικία 15 ετών και είναι κατά μέσο όρο 1.600 κυβικών. Όπως είπε οι εκπομπές διοξειδίου περιορίζονται κατά 200.000 τόνους, η ετήσια εξοικονόμηση κόστους καυσίμου είναι 200.000 ευρώ, από τα τέλη κυκλοφορίας 10.000 ευρώ και από το κόστος συντήρησης 30.000 ευρώ ενώ η απόσβεση της επένδυσης γίνεται σε 5,5 χρόνια. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.