Forbes: Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
O Έλον Μασκ, μετά τον Μπιλ Γκέιτς ξεπέρασε και τον Μπερνάρντ Αρνό στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η περιουσία του Έλον Μασκ συνεχίζει να καταγράφει ανοδική πορεία, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ξεπέρασε τον επικεφαλής της LVMH, Μπερνάρντ Αρνό στην κατάταξη του Forbes και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, χτες, Τρίτη, οι μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1,3%, ωθώντας την περιουσία του Μασκ κατά 1,6 δισ. δολάρια, στα 144,7 δισ. δολάρια. Αυτό τον καθιστά πλουσιότερο από τον Αρνό, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 144,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X ξεκίνησε το έτος 2020 ως ο 35ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία να έχει αυξηθεί πάνω από 100 δισ. δολάρια, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την αρχή του 2020. Έχει κερδίσει, δηλαδή, περίπου 13 εκατ. δολάρια την ώρα.

Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ανέρχεται στα 611 δισ. δολάρια, και εκτιμάται ως η πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

gazzetta
gazzetta reader insider insider