Ειδήσεις | Διεθνή

Περισσότεροι από 1.000 οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία - Σε πέντε χρόνια

Η Ασία φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι «έτοιμη» να επεκτείνει αυτό το προβάδισμα ακόμα περισσότερο, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, η έκθεση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Knight Frank, διάσημη εταιρεία real estate με βάση το Λονδίνο, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ασία προβλέπεται να αυξηθεί πάνω από 1.000 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια!

Μέχρι το 2023, ο παγκόσμιος «πληθυσμός» δισεκατομμυριούχων αναμένεται να φτάσει τα 2.696 άτομα - με την Ασία να αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του αριθμού αυτού.

Πέρυσι, σύμφωνα με τη γνωστή έκθεση «Wealth Report» για το 2019, η Ασία είχε 787 δισεκατομμυριούχους. Ξεπερνώντας με διαφορά τους 452 δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη και τους 631 στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η έκθεση περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ανάπτυξη του πλούτου θα διαδραματιστεί παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, λαμβάνοντας υπόψην τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και το Brexit.

«Παρά τις δυσμενείς οικονομικές προβλέψεις, η δημιουργία πλούτου θα παραμείνει σταθερή το 2019», δήλωσε στην έκθεση ο Λίαμ Μπέιλι, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της εταιρείας Knight Frank.

Ενώ, υπογράμμισε ότι η Ασία θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Από τις οικονομίες 59 χωρών που αναλύθηκαν, 8 από τους 10 πρώτους ταχύτερα αναπτυσσόμενους πλούσιους πληθυσμούς κατοικούν σε ασιατικά έθνη.

Συγκεκριμένα, οι χώρες της περιοχής θα δουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε άτομα με εξαιρετικά υψηλό καθαρό κέρδος (UHNWI) - τα οποία εκτιμώνται σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.