Brexit: Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ απόψε για την εξεύρεση λύσης στη συμφωνία

Μαρία Βασιλείου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ απόψε για την εξεύρεση λύσης στη συμφωνία
Συμμάχους για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του «διαζυγίου» αναζητά απεγνωσμένα η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Συμμάχους» προκειμένου να βρεθούν συμβιβασμοί με την Ε.Ε. για να «περάσει» τη συμφωνία Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο, αναζητά η Βρετανή πρωθυπουργός, ξεκινώντας διευρυμένη σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ομολόγους της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Μέι και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, σήμερα Τρίτη βράδυ.

Η Βρετανή πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη το πρωί της Τρίτης με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σε μια προσπάθεια να πείσει για επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων σημείων της συμφωνίας Brexit, όπως του ιρλανδικού συνόρου. Συνάντηση έχει η Μέι σήμερα Τρίτη και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Τόσο η Γερμανία όσο και η Ολλανδία είναι χώρες, που θα επηρεαστούν σημαντικά αρνητικά σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit.

Σήμερα Τρίτη είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο καθοριστική ψηφοφορία για τη συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, όμως, η Βρετανή πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο για να αποφύγει την απόρριψή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider