Editorial

Προσοχή μη δώσουμε πάλι το λάθος μήνυμα

Τώρα όμως τα προειδοποιητικά καμπανάκια ηχούν ξανά.  Κατά συνέπεια, οι επόμενες ημέρες απαιτούν μεγάλη προσοχή. Οι παρελάσεις είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Αυτή τη φορά ας το προσέξουμε λίγο καλύτερα. Για το μήνυμα ως προς τη διαχείριση της πανδημίας λέω. Γιατί μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πάρει και άριστα… Την ώρα που τα στατιστικά στοιχεία συνεχίζουν να είναι απογοητευτικά. Απογοητευτικά για τη στασιμότητα στο ρυθμό των νέων εμβολιασμών, αλλά και στους αριθμούς των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Και τούτο την ώρα που η νέα μετάλλαξη πέρασε τα ελληνικά σύνορα, αλλά και ο καιρός χειροτερεύει. Ο χειμώνας είναι μπροστά. Αυξάνοντας έτσι την ανάγκη για συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους. Θέλει λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή για να μη δώσουμε – και πάλι - το λάθος μήνυμα. Ο κόσμος είναι φανερό ότι έχει χαλαρώσει. Γιατί έχει κουραστεί, αλλά και διότι η καλοκαιρία ήταν σύμμαχος στην κυκλοφορία των πολιτών. 

Τώρα όμως τα προειδοποιητικά καμπανάκια ηχούν ξανά. Κατά συνέπεια, οι επόμενες ημέρες απαιτούν μεγάλη προσοχή. Οι παρελάσεις είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα που δέχεται πολύ μεγάλες υγειονομικές πιέσεις. Και που εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Μετά λοιπόν από τα μπρος πίσω για τις εκδηλώσεις αποφασίστηκε ο συμβιβασμός της παρέλασης αλλά με χρήση μάσκας για τους θεατές και για όσους θα μετέχουν, με τους τελευταίους όμως να πρέπει να τη βγάλουν όταν στοιχηθούν για την παρέλαση για να τη ξαναβάλουν αμέσως μετά. Μιλάμε για μαθητές έτσι; 

Μπέρδεμα και στοίχημα. Υγειονομικό και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε πως ο στόχος ήταν να φτάσει η Ελλάδα το ποσοστό των εμβολιασμένων στο 80% Αύγουστο. Αλλά ακόμη είμαστε στο 60% πανελλαδικά και στο 50% τη Β. Ελλάδα. Εκεί όπου και πέρυσι κόστισε ακριβά η συγκεκριμένη εορταστική περίοδος…