Εξαγορά Tiffany's: Κερδισμένος κατά 400 εκατ. δολάρια ο Μπερνάρ Αρνό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά Tiffany's: Κερδισμένος κατά 400 εκατ. δολάρια ο Μπερνάρ Αρνό
Η νέα τιμή ανά μετοχή, «προσγειώνει» το κόστος εξαγοράς στα 15,8 δισ. δολάρια και επιτρέπει στον όμιλο του Μπερνάρ Αρνό να αποκτήσει την Tiffany & Co 400 εκατ. δολάρια «φθηνότερα».

«Τέλος» στη δικαστική διαμάχη των τελευταίων μηνών φαίνεται πως βάζει η τελευταία συμφωνία μεταξύ της LVMH και της Tiffany & Co.

Σύμφωνα με το Forbes, οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Νοέμβριο του 2019 βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση τους με την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co από τον ευρωπαϊκό κολοσσό πολυτελών brand LVMH, με τον δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό, να βγαίνει κερδισμένος κατά 400 εκατ. δολάρια από τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία, με νέα διαμορφωμένη τιμή αγοράς στα 131,50 δολάρια/μετοχή, αντί της αρχικής προτεινόμενης τιμής στα 135 δολάρια ανά μετοχή.

Η νέα τιμή ανά μετοχή, «προσγειώνει» το κόστος εξαγοράς στα 15,8 δισ. δολάρια και επιτρέπει στον όμιλο του Μπερνάρ Αρνό να αποκτήσει την Tiffany & Co 400 εκατ. δολάρια «φθηνότερα».

Ο Μπερνάρ Αρνό χαρακτήρισε το νέο deal ως μια «ισορροπημένη συμφωνία», η οποία επιτρέπει στη LVMH «να κινηθεί προς την εξαγορά της Tiffany με περισσότερη σιγουριά».

Δικαστικός πόλεμος «πολυτελείας»

Τους τελευταίους μήνες, η προσπάθεια της LVMH να αποχωρήσει από την εξαγορά της Tiffany είχε εξελιχθεί σε δικαστικό πόλεμο,

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η LVMH υπέβαλε αγωγή, σε μια προσπάθεια να αποχωρήσει από την εξαγορά των 16,2 δισ. δολαρίων και ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση πως, η εταιρεία «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η εξαγορά της Tiffany».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider