Κρυπτονομίσματα

Χρεοκοπεί η FTX - Παραιτείται από CEO ο Bankman-Fried

Newsroom

Την έναρξη των διαδικασιών ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας ανακοίνωσε πως ξεκίνησε το ανταλλακτήριο crypto FTX αλλά και η χρηματιστηριακή του ομίλου Alameda Research, μετά την απώλεια περίπου 32 δισ. δολαρίων της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Παράλληλα, ο Sam Bankman-Fried ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της FTX, ενώ καθήκοντα CEO αναλαμβάνει στο εξής ο J. Ray III.

Εκμηδενίστηκε η περιουσία του Bankman-Fried

Σημειώνεται πως η περιουσία του συνιδρυτή της FTX.com έγινε «καπνός» μέσα σε λίγες μέρες, καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Στο απόγειο της τον περασμένο Μάρτιο, η περιουσία του Bankman-Fried υπολογιζόταν σε 26 δισ. δολάρια και στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας έφτανε τα 16 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg για την αμερικανική FTX -στην οποία ο Bankman-Fried κατέχει περίπου το 70%- υπολογίζει την αξία της εταιρείας σε 1 δολάριο, λόγω πιθανής αναστολής στις συναλλαγές της όταν τον Ιανουάριο αποτιμούσε την αξία της FTX σε 8 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, το κεφάλαιο που είχε ο Μπάνκμαν-Φριντ στην Robinhood, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, αφαιρέθηκε από τον δείκτη υπολογισμού του πλούτου του 30χρονου μετά από δημοσίευμα του Reuters για το ότι το ποσοστό του Μπάνκμαν-Φριντ στην Robinhood κατεχόταν από την Alameda.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) διερευνά εάν η FTX διαχειρίστηκε σωστά τα κεφάλαια των πελατών, καθώς και τη σχέση της με άλλα τμήματα της αυτοκρατορίας crypto του Μπάνκμαν-Φριντ, συμπεριλαμβανομένης της Alameda Research. Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεργάζονται επίσης με τους δικηγόρους της SECΚ.

Κατά την διάρκεια μιας ενημέρωσης την Τετάρτη, προτού η Binance δεσμευθεί για την προσφορά εξαγοράς του FTX, ο Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσε στους επενδυτές του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων πως αντιμετωπίζει έλλειμμα έως και 8 δισ. δολαρίων και χρειάζονται 4 δισ. δολάρια για να παραμείνει η εταιρεία εντός των υποχρεώσεων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: