Αυτοκίνητο

Περισσότερη απόλαυση με λιγότερο βάρος υπόσχεται η νέα έκδοση της Porsche 911 Carrera T. “Less is More” μας ενημερώνει η Porsche και έχουμε κάθε λόγο να την πιστέψουμε, καθώς στα σπορ μοντέλα η αδράνεια του βάρους είναι καθοριστικός παράγοντας απόδοσης. Όσο λιγότερη, τόσο πιο άμεσο και απολαυστικό το αυτοκίνητο.

Λιγότερες επενδύσεις ηχομόνωσης λοιπόν, πίσω κάθισμα στα αζήτητα, πιο λεπτά κρύσταλλα στα παρμπρίζ, εκτός από το ταμπλό το σύστημα πολυμέσων, ένα χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων στάνταρ και, κάπως έτσι, η Porsche γλιτώνει 20 κιλά και η ζυγαριά δείχνει 1.425 κιλά για τη νέα 911 T.

Εξωτερικά το μοντέλο έχει δεχτεί επεμβάσεις στους προφυλακτήρες, οι τροχοί είναι στάνταρ 20’’ και η απόληξη της διπλής εξάτμισης στο κέντρο και με μαύρο χρώμα. Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 2 πόντους, η ενεργητική ανάρτηση αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως επίσης το σύστημα Sport Chrono και το μπλοκέ πίσω διαφορικό. Ταυτόχρονα, οι σχέσεις στο κιβώτιο είναι πιο «κοντές» για ακόμα καλύτερη επιτάχυνση. Προαιρετικά το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο δεν διατίθεται στην απλή Carrera, όπως και με αυτόματο PDK κιβώτιο 7 σχέσεων.

Στον κινητήρα δεν έχουν γίνει επεμβάσεις.  Ο flat six των 3.0 λίτρων με τα δύο turbo αποδίδει και πάλι 370 ίππους ισχύος και 450 Nm ροπής, ωστόσο οι διαφορετικές σχέσεις του κιβωτίου και το μικρότερο βάρος βοηθούν στις καλύτερες επιδόσεις. Ποιες είναι αυτές; Μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. με το χειροκίνητο κιβώτιο και 4,2 δλ. με το αυτόματο PDK. Την ίδια στιγμή, οι αλλαγές στην ανάρτηση και το πίσω μπλοκέ διαφορικό έχουν καταστήσει την 911 T (όπου T ίσον Touring), σε ένα πολύ πιο ευχάριστο αυτοκίνητο σε δρόμο με στροφές. Ο αυξημένος θόρυβος ίσως να μην ευχαριστήσει αυτούς που αγοράζουν Porsche για τη βαρύτητα του ονόματος στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ωστόσο θα αφήσει παντελώς αδιάφορους αυτούς που απολαμβάνουν την οδήγηση.

Η νέα μινιμαλιστική 911 Carrera T θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2018 για όσους την παραγγείλουν τώρα, με την τιμή της στη Γερμανία να ανέρχεται στα 107.553 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.