Αυτοκίνητο

Ένας νέος χάρτης, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Regtranfers της Βρετανίας δείχνει ότι η Toyota είναι η πιο καλοπουλημένη μάρκα σε 49 χώρες και ξεπερνάει τους ανταγωνιστές της. Φαίνεται ότι η ιαπωνική φίρμα είναι αρκετά δημοφιλής ακόμα και σε σημαντικές αγορές όπως η Ν.Αμερική, η Ασία και η Αφρική. Επίσης, στην πρώτη θέση της προτίμησης βρίσκεται και στην Αυστραλία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σιγκαπούρη, ακόμα και στη χώρα μας η Toyota κρατάει σταθερά την πρώτη θέση.

Η απορία της πιο καλοπουλημένης μάρκας το 2016 ήταν αρκετά έντονη, αφού φάνηκε ότι το σκάνδαλο Dieselgate δεν επηρέασε την επιλογή του κόσμου να τοποθετήσει τη Volkswagen στην πρώτη θέση. Φέτος, η γερμανική εταιρεία έρχεται με διαφορά δεύτερη στις παραπάνω χώρες, ενώ την πρώτη θέση κράτησε σε Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κροατία, Αυστρία και Νορβηγία.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ford με 8 χώρες να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στη μάρκα με σήμα το μπλε οβάλ, ενώ ακολουθεί η Renault και η Skoda με 6 χώρες αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.