Το νέο PEUGEOT 408 αποτελεί την ιδανική επιλογή για leasing
Το PEUGEOT 408 συμβολίζει μία νέα εποχή, καθώς συνδύαζει χαρακτηριστικά που το καθιστούν πρωτοπόρο στην κατηγορία του. Η εξηλεκτρισμένη γκάμα του, το καθιστά ταυτόχρονα ιδανικό για όσους αναζητούν αυτοκίνητο μέσω leasing.

Πώς επανακαθορίζεις την αγορά των SUV; Σχεδιάζοντας κάτι πρωτοποριακό που όμως θα παραμένει πιστό στις αξίες σου. Αυτό έκανε η PEUGEOT με το νέο 408, ένα αυτοκίνητο πρώτο στο είδος του, τόσο στην ιστορία της γαλλικής μάρκας όσο και συνολικά στην αγορά αυτοκινήτου. Στο νέο 408 καθρεφτίζεται η δημιουργικότητα των ομάδων της PEUGEOT. Ένα crossover σε αμάξωμα ‘fastback’, έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή του segment C.

Το PEUGEOT της νέας εποχής είναι απροσδόκητα εντυπωσιακό σε σχεδίαση, ενώ φέρει όσα περιμένεις από την PEUGEOT στους τομείς της πολυτέλειας, της μηχανολογικής τελειότητας, της οικονομίας. Ταυτόχρονα όμως το νέο 408 προβάλλει ως η ιδανική επιλογή για εταιρικό αυτοκίνητo, χάρη στον πλούσιο εξοπλισμό του αλλά και την εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων.

PEUGEOT 408 και leasing: Ο ιδανικός συνδυασμός

Τα χαρακτηριστικά του νέου PEUGEOT 408 το καθιστούν αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες επιλογές για εταιρικό αυτοκίνητο. Με πλούσιο εξοπλισμό από το βασικό επίπεδο – που στον ανταγωνισμό θα ήταν το κορυφαίο – αλλά και αρκετές plug-in υβριδικές εκδόσεις, το νέο 408 απαντά στις ανάγκες όσων αναζητούν ένα όχημα για μακροχρόνια μίσθωση που συνοδεύεται από αρκετά οφέλη.

Συνολικά τέσσερις εκδόσεις του PEUGEOT 408 PHEV, με 180 ή 225 ίππους, πληρούν τις προϋποθέσεις που τα καθιστούν την ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Με εκπομπές CO2 αρκετά κάτω από το όριο των 50 γρ/χλμ. και λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τις 40.000 ευρώ, το PEUGEOT 408 διατίθεται με μηδενικό εταιρικό φόρο για τον εργαζόμενο.

Αλλά και η επιχείρηση που θα το επιλέξει απολαμβάνει σημαντικά οφέλη, καθώς χορηγείται προσαυξημένη κατά 30% έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδά της για τη δαπάνη μίσθωσης έως τις 40.000 ευρώ και κατά 15% για το επιπλέον ποσό.

Peugeot 408

Συνολικά τέσσερις εκδόσεις του PEUGEOT 408 PHEV, με 180 ή 225 ίππους, συνοδεύονται από μηδενικό εταιρικό φόρο, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις και εργαζομένους:

  • τo 408 PHEV 180 PS Allure
  • το 408 PHEV 180 PS Allure Plus
  • το 408 PHEV 180 PS GT και
  • το 408 PHEV 225 PS Allure Plus.

Ακόμα στη βασική έκδοση Allure, το PEUGEOT 408 δεν κάνει κάνενα συμβιβασμό σε θέματα ασφάλειας και άνεσης. Περιλαμβάνει μία σειρά συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης Advanced Emergency Braking System με αναγνώριση πεζού (και ποδηλάτη αλλά και με νυχτερινή λειτουργία στην έκδοση Plug-in), η προειδοποίηση και διόρθωση σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με αναγνώριση της άκρης του δρόμου Lane Keeping Assist, το ενεργό σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού Driver Attention Alert, η εκτεταμένη αναγνώριση οδικής σήμανσης (STOP, απαγορευτικό εισόδου κ.α.), το ρυθμιζόμενο Cruise Control με λειτουργία Stop & Go (αποκλειστικά στην PHEV Allure 180 PS), η αυτόματη εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας προβολέων High Beam Assist, το σύστημα πολυμέσων με χάρτες πλοήγησης και οθόνη αφής 10 ιντσών, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, οι αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, η κάμερα οπισθοπορείας κ.α.

Η Allure Plus προσθέτει τα συστήματα ελέγχου οπίσθιας διασταυτούμενης κυκλοφορίας Rear Cross Traffic Alert, ελέγχου τυφλής γωνίας εκτεταμένης εμβέλειας Lane Change Assist και την αυτόματη ή χειροκίνητη κλήση έκτακτης ανάγκης PEUGEOT Connect SOS & Assistance.

Η κορυφαία GT περιλαμβάνει προβολείς PEUGEOT Full Matrix LED, Driver Sport Pack για δυναμική οδήγηση μέσω μεταβολής της χαρτογράφησης του συστήματος διεύθυνσης, της απόκρισης του γκαζιού, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και της χροιάς του ήχου του κινητήρα, σπορ επενδύσεις στα καθίσματα, πίνακας οργάνων 3D, 5 ψηφιακές κάμερες για παροχή εικόνας 360ο περιμετρικά του αυτοκινήτου κ.α.

Αλλά και όσοι θέλουν να αγοράσουν το νέο 408, απολαμβάνουν μία σειρά από οφέλη στην καθημερινή του χρήση. Πέρα από τη χαμηλή κατανάλωση, έχουν ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και δωρεάν φόρτιση σε αρκετούς Δήμους της χώρας, όπως της Αθήνας.

Συναρπαστική σχεδίαση για μοναδικό στιλ

Επειδή η... αρχή είναι το παν, το PEUGEOT 408 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Το ‘fastback’ προφίλ εκπέμπει δυναμισμό, ενώ το μοναδικό του στυλ προκαλεί ρήξη με το κατεστημένο της κατηγορίας. Το νέο PEUGEOT 408 έχει ύψος 1.48μ. και ξεχωρίζει για τη λεπτή και σμιλευμένη του σιλουέτα, η οποία συμβάλλει καθοριστικά και στη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης.

Peugeot 408

Η εμφάνιση αιλουροειδούς, χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέλων της μάρκας, δημιουργείται από τις έντονες γραμμές, την μάσκα στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα ώστε να αποτελεί αρμονικό κομμάτι του μπροστινού μέρος, με το νέο σήμα της PEUGEOT με την κεφαλή του λέοντα, να δεσπόζει.

Η αποφασιστική παρουσία του νέου PEUGEOT 408 στο δρόμο τονίζεται από τους τροχούς διαμέτρου 720 mm με τις εντυπωσιακές ζάντες 20 ιντσών, σε... ανατρεπτικό γεωμετρικό σχέδιο. Μπροστά, η φωτιστική υπογραφή με τους σήμα-κατατεθέν «κυνόδοντες», στέλνει το μήνυμα ότι το 408 αποτελεί γνήσιο τέκνο της οικογένειας, PEUGEOT. Το ίδιο ισχύει και με τα πίσω φώτα LED, με τις χαρακτηριστικές τρεις «νυχιές».

Η πρακτικότητα συναντά την τεχνολογία

Οι εντυπωσιακές αναλογίες του αμαξώματος δεν επηρεάζει την ευρυχωρία στο εσωτερικό του νέου PEUGEOT 408. Όλα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα. Έχοντας μήκος 4,69 μέτρα και μεταξόνιο 2,79 μέτρα, το 408 είναι γενναιόδωρο όσον αφορά τους χώρους. Αυτό πιστοποιείται από τα 188 χιλ. της απόστασης που διαθέτουν για τα πόδια τους οι πίσω επιβάτες, αλλά και τα 536 λίτρα του άκρως εκμεταλλεύσιμου χώρου αποσκευών. Όταν μάλιστα αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ο όγκος φθάνει τα 1.611 λίτρα. Με την πλάτη αναδιπλωμένη, μπορεί να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους έως και 1,89 μέτρων.

Και στην τελευταία γενιά i-Cockpit της PEUGEOT, το μικρό τιμόνι παίζει σημαντικό ρόλο. Eργονομικό και θερμαινόμενο, φιλοξενεί τα χειριστήρια του συστήματος πολυμέσων (ραδιόφωνο, τηλέφωνο) και τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης. Τοποθετημένος στο ύψος των ματιών, ακριβώς πάνω από το τιμόνι, ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει μία ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών. Στην έκδοση GT, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνει τρισδιάστατη τεχνολογία απεικόνισης.

Peugeot 408

Στο νέο PEUGEOT 408 κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της. Η κατασκευή του ταμπλό βασίζεται σε αρχιτεκτονική η οποία τοποθετεί τους αεραγωγούς σε ψηλή θέση, ακριβώς μπροστά από τα κεφάλια των επιβατών, προκειμένου να βελτιώσει τη θερμική τους άνεση.

Η κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας των 10 ιντσών προσαρμόζεται πλήρως και εύκολα, με πολλά παράθυρα και widget ή συντομεύσεις που είναι πολύ εύχρηστες και λειτουργούν όπως ένα tablet. Είναι εύκολο να περιηγηθείτε στα διάφορα μενού από αριστερά προς τα δεξιά ή πάνω και κάτω για ειδοποιήσεις, ή με ένα πάτημα για να εμφανιστεί η αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Στο επάνω μέρος της οθόνης, ένα μόνιμο banner εμφανίζει πληροφορίες εξωτερικής θερμοκρασίας, κλιματισμού, θέση σε σελίδες widget, δεδομένα συνδεσιμότητας, ειδοποιήσεις και ώρα. Το PEUGEOT i-Connect Advanced προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας. Είναι εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο και αποτελεσματικό σύστημα δικτυωμένης πλοήγησης της TomTom. Ο χάρτης εμφανίζεται σε ολόκληρη την οθόνη 10 ιντσών για εύκολη ανάγνωση. Το σύστημα ενημερώνεται «over the air», δηλαδή απευθείας με τη μετάδοση των δεδομένων μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Το σύστημα αναγνώρισης φυσικής ομιλίας "OK PEUGEOT" βελτιώνει το επίπεδο ασφαλείας και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση του. Παρέχει πρόσβαση σε κάθε ενημέρωση σχετική με τις λειτουργίες του infotainment. Για να βοηθήσει το χρήστη και να απαντήσει στις απορίες του, το σύστημα περιλαμβάνει ενσωματωμένα εγχειρίδια χρήσης και ενημερωτικά βίντεο.

Peugeot 408

Εξηλεκτρισμός για οδηγική απόλαυση και οικονομία

Η οικονομία καυσίμου αποτέλεσε μία από τις βασικές προτεραιότητες των σχεδιαστών του PEUGEOT 408. Η κοινή προσπάθεια στη βελτίωση της αεροδυναμικής, τη μείωση του βάρους (από μόλις 1.396 κιλά), αλλά και η εξέλιξη κινητήρων με χαμηλές εκπομπές ρύπων, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοντέλου που επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση ενέργειας, είτε πρόκειται για τις υβριδικές του εκδόσεις, είτε για τη βενζινοκίνητη έκδοση των 130 ίππων.

Ένα από το πολλά οφέλη της πλατφόρμας EMP2, στην οποία βασίζεται το PEUGEOT 408, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Έτσι πέρα από τον αναγνωρισμένο 1.2 βενζίνης με 130 ίππους, η γκάμα τα δύο plug-in υβριδικά σύνολα με 180 και 225 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο EAT8, για εξαιρετική εξοικονόμηση καυσίμου και ευκολία στην καθημερινή οδήγηση. Λίγο αργότερα, η γκάμα του νέου 408 θα συμπληρωθεί με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Peugeot 408

Αναλυτικά οι εκδόσεις:

PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: Με κίνηση στους 2 τροχούς / συνδυασμός κινητήρα PureTech 180 ίππων (132 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW, και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 8 ταχυτήτων.

PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: Με κίνηση στους 2 τροχούς / συνδυασμός κινητήρα PureTech 150 ίππων (110 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 8 ταχυτήτων.

1. 2 PURETECH 130 EAT8: Ο βραβευμένος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech ισχύος 130 ίππων πληροί αυστηρές τις προδιαγραφές εκπομπών EURO 6.4, και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 των 8 σχέσεων με σύστημα Start & Stop.

Δυνατότητες φόρτισης που... διώχνουν το άγχος

Η μπαταρία ιόντων λιθίου και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις έχει χωρητικότητα 12.4kWh και αποδίδει 102 kW. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών : ένας φορτιστής 3.7kW μονοφασικού ρεύματος στο βασικό εξοπλισμό και ένας προαιρετικός μονοφασικός των 7.4kW.

Οι χρόνοι φόρτισης είναι:

Από Wall Box (32 A) των 7.4kW και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 1 ώρα και 55 λεπτά.

Από ενισχυμένη παροχή (16 A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 3 ώρες και 50 λεπτά..

Aπό συμβατική παροχή (8A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 7,5 περίπου, ώρες.

Η ασφάλεια έχει ρόλο πρωταγωνιστή

Το νέο 408 θέτει σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια οδηγού και επιβατών, όπως κάθε μοντέλο της PEUGEOT. Μία σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν ηρεμία και ασφάλεια, βασιζόμενα σε 6 κάμερες και 9 ραντάρ.

Η ομπρέλα των συστημάτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go,

Το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου,
Τον έλεγχο τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων,

Την προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.

Το νέο PEUGEOT 408 είναι εδώ

Το εντυπωσιακό crossover σε περιμένει στις εκθέσεις της PEUGEOT σε όλη την Ελλάδα, σε τρεις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού. Η καθεμία με το δικό της χαρακτήρα: Allure, Allure Plus και GT. Διάλεξε το συνδυασμό που σου ταιριάζει, μέσα από μία πλούσια παλέτα χρωμάτων αμαξώματος και design της καμπίνας των επιβατών.

Και με ΛΤΠΦ κάτω από τις 40.000 ευρώ, το νέο PEUGEOT 408 PHEV έχει μηδενικό φόρο, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για leasing εταιρικού αυτοκινήτου.

Peugeot 408
gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider