Leasing τώρα και για μοτοσικλέτες
Η λύση της χρονομίσθωσης έχει επεκταθεί και στον κόσμο των δύο τροχών.

Το leasing υπάρχει εδώ και χρόνια ως υπηρεσία στο χώρο των αυτοκινήτων, ωστόσο δεν ήταν διόλου διαδεδομένο στο χώρο των μοτοσικλετών. Αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς και οι μοτοσικλετιστές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα οφέλη που προσφέρει η χρονομίσθωση.

Όπως και με τα αυτοκίνητα, το leasing στις μοτοσικλέτες αφορά τόσο τους εταιρικούς πελάτες όσο και τους ιδιώτες. H χρονομίσθωση αποτελεί η ιδανική λύση για επαγγελματίες, επιχειρήσεις αλλά και για ιδιώτες, που θέλουν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν τις μοτοσυκλέτες τους χωρίς να δεσμεύσουν πολύτιμο κεφάλαιο ή να επιβαρυνθούν με υποχρεώσεις δανεισμού.

Ποια είναι όμως αυτά τα οφέλη; Αρχικά, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να δαπανηθεί μεγάλο ποσό για να ξεκινήσει η χρονομίσθωση. Οι εταιρείες που παρέχουν αυτήν την υπηρεσία παρέχουν ευέλικτα προγράμματα, που απαιτούν μικρή ή ακόμα και μηδενική προκαταβολή, προσαρμόζοντας απλώς ανάλογα το μηνιαίο μίσθωμα.

Στη συνέχεια, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν μίσθωμα περιλαμβάνει όλα τα κόστη της μοτοσικλέτας, πλην του καυσίμου κίνησης, φυσικά. Συντήρηση, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. περιλαμβάνονται στο μίσθωμα και έτσι ο μισθωτής δεν έχει να αντιμετωπίσει πρόσθετα έξοδα.

Ιδιαίτερα η απαλλαγή από το «βάρος» της τακτικής συντήρησης είναι ένα πλεονέκτημα που «μετράει». Ο μισθωτής δεν έχει να ανησυχεί για τα service και οι περισσότερες εταιρείες χρονομίσθωσης εγγυώνται χρίση γνήσιων ανταλλακτικών, που διασφαλίζουν απρόσκοπτη λειτουργία της μοτοσικλέτας.

Αυτό βοηθάει τα μέγιστα στον προϋπολογισμό, είτε τον εταιρικό είτε τον οικογενειακό, καθώς το μίσθωμα μένει σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια του συμβολαίου της χρονομίσθωσης.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι ο μισθωτής δεν μένει ποτέ χωρίς όχημα, καθώς όλα σχεδόν τα διαθέσιμα προγράμματα χρονομίσθωσης προβλέπουν μοτοσικλέτα αντικατάστασης σε περίπτωση σοβαρής βλάβης ή ατυχήματος.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μοτοσικλέτας είναι και η επιλογή εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει επιλογή μέσα από μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, όπως βαλίτσες, κάγκελα, φάρους ασφαλείας, συναγερμό, ειδικούς χρωματισμούς κ.α.

Η επιλογή του οχήματος έχει επίσης ξεχωριστή σημασία. Μέσα από τα «άπειρα» μοντέλα της αγοράς, ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει εκείνο που πραγματικά θέλει και ταιριάζει στις ανάγκες του, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεται την απαξίωση της μοτοσικλέτας ως μεταχειρισμένης ή ακόμα και την αξιοπιστία της. Μπορεί απλώς να οδηγεί τη μοτοσικλέτα που «μιλάει» στην καρδιά του και όχι μόνο στο μυαλό του.

gazzetta
gazzetta reader insider insider