Leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου: 6 λόγοι που κάνουν συμφέρουσα την επιλογή
Η ηλεκτροκίνηση είναι η νέα τάση και στο leasing. Και υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι που το επιβεβαιώνουν.

Παλαιότερα το leasing, η μακροχρόνια μίσθωση ενός αυτοκινήτου, απευθυνόταν σε στελέχη εταιρειών. Πλέον είναι η συνειδητή επιλογή ενός σημαντικού μέρους και των ιδιωτών, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα οφέλη της μίσθωσης. Με το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και στη χώρα μας, το leasing ενός EV δεν αποτελεί εξαίρεση. Για ποιους λόγους να μισθώσω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πέρα από τον προφανή της συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος;

Οδηγώ πάντα ένα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασίζονται συνήθως σε πλατφόρμες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για EV, κάτι που συνεπάγεται σημαντικά πλεονεκτήματα. Αφορούν τόσο την ευρυχωρία της καμπίνας των επιβατών όσο – κυρίως – τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Οι πλατφόρμες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνδυάζονται με λογισμικό τελευταίας γενιάς, κάτι που επιτρέπει την ενσωμάτωση των πιο σύγχρονων συστημάτων συνδεσιμότητας αλλά και υποβοήθησης του οδηγού (ADAS). Οδηγώντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, απολαμβάνω επιδόσεις, άνεση και ασφάλεια, για εμένα και την οικογένειά μου. Επιπλέον, η ταχεία εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών, σημαίνει ότι έχω στη διάθεσή μου ένα αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, τη διαδικασία φόρτισης και την αυτονομία.

Δεν ανησυχώ για τυχόν πτώση στην απόδοση της μπαταρίας

Οι κατασκευαστές καλύπτουν την μπαταρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εγγύηση που συνήθως φθάνει τα 8 έτη (ή 160.000 χλμ). Πρόκειται για μία περίοδο που ξεπερνά κατά πολύ την περίοδο μίσθωσης του αυτοκινήτου.

Ακόμη λοιπόν και προς το τέλος της περιόδου του leasing (στα 4 χρόνια δηλαδή), η μπαταρία δεν θα έχει χάσει σημαντικό μέρος της απόδοσής της. Θα προσφέρει σχεδόν το μέγιστο της αυτονομίας, όπως δηλαδή στην αρχή μίσθωσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Δεν με απασχολεί η τιμή μεταπώλησης

Το leasing σημαίνει ότι μισθώνω για μία περίοδο 48 μηνών το αυτοκίνητο και δεν προχωρώ στην αγορά του. Έτσι δεν επιβαρύνομαι από την απαξίωση του οχήματος, που επηρεάζει την τιμή μεταπώλησής του και θα με απασχολούσε αν το αυτοκίνητο ήταν στην ιδιοκτησία μου.

Στο μηνιαίο μίσθωμα περιλαμβάνονται όλα τα κόστη κατοχής και χρήση του αυτοκινήτου, όπως πλήρης ασφαλιστική κάλυψη (αστική ευθύνη, φροντίδα ατυχήματος με απαλλαγή, φυσικά φαινόμενα κλπ), πλήρης συντήρηση και επισκευή σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, αλλαγή ελαστικών, τέλη κυκλοφορίας κ.α.

Απολαμβάνω ένα ολοένα και μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης

Οδηγώντας μέσα στις πόλεις ή έξω από αυτές, συναντώ καθημερινά όλο και πιο συχνά δημόσια σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σήμερα υπάρχουν περίπου 1.200 σημεία, εντός του αστικού δικτύου αλλά και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων. Μάλιστα οι σταθμοί φόρτισης που τοποθετούνται υποστηρίζουν την ταχυφόρτιση, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αναμονής.

Και το δίκτυο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα με πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 12.000 σημεία έως το 2030. Είτε ταξιδεύω για επαγγελματικούς λόγους είτε για προσωπικούς, το άγχος της αυτονομίας μειώνεται μέρα με την μέρα.

Κάνω την καθημερινότητά μου πιο εύκολη

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στο… χάος των σύγχρονων μεγαλουπόλεων είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Η ησυχία χάρη στην απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης, σε συνδυασμό με την άνεση και την ευκολία στην οδήγηση που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περιορίζουν σημαντικά το καθημερινό στρες.

Μέσα στην πόλη με το χαμηλό μ.ο. ταχύτητας, η κατανάλωση ενέργειας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά χαμηλή. Σε αυτό συμβάλλει η τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας, που φορτίζει την μπαταρία κάθε φορά που φρενάρω. Με ειδικές θέσεις στάθμευσης αλλά και φόρτισης σε δημόσιους δρόμους, πάρκα αλλά και εμπορικά κέντρα, ένα ακόμη άγχος πάει… περίπατο. Μάλιστα, σε αρκετά σημεία η φόρτιση είναι εντελώς δωρεάν, οπότε το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Οδηγώ ένα πολυτελές αυτοκίνητο με προσιτό μίσθωμα

Χάρη στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς και τα κρατικά κίνητρα, η τιμή ενός premium ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν ενός αντίστοιχου συμβατικού μοντέλου με τον ανάλογο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Η χαμηλότερη τιμή μεταφράζεται σε χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα, κάτι που καθιστά εφικτή την οδήγηση μέσω leasing ενός πολυτελούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

gazzetta
gazzetta reader insider insider