Αυτοκίνητο
13-04-2021 | 10:00

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα ελαστικά της MICHELIN

Με τα MICHELIN e.PRIMACY η κορυφαία απόδοση συναντά τη μέγιστη οικονομία και το ελάχιστο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.

Το μοναδικό σημείο επαφής κάθε αυτοκινήτου με το δρόμο είναι τα ελαστικά και η προφανής, αδιαπραγμάτευτη συμβολή τους στην ασφάλειά μας αυταπόδεικτη.

Άσχετα από το μέγεθος, τον τύπο ή τις επιδόσεις του αυτοκινήτου που οδηγούμε, η απόδοση των ελαστικών του οφείλει να είναι κορυφαία. Αυτό μας το εξασφαλίζει κάθε ελαστικό της MICHELIN.

Ειδικότερα όμως, τα MICHELIN e.PRIMACY δημιουργήθηκαν για να απαντήσουν σε μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική ανάγκη, αυτή της αειφορίας και της ελάχιστης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Για το λόγο αυτό, τα ενσωματώνουν κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης αλλά και τεχνολογία αιχμής που τα καθιστά απόλυτα συμβατά με το ζητούμενο της περιβαλλοντικής ουδετερότητας.

Τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά μπορούν να ομαδοποιηθούν σε πέντε τομείς, που αξίζει να γνωρίσετε πριν αποφασίσετε για τα ελαστικά που θα επιλέξετε για το αυτοκίνητό σας.

1. Φιλικό στο περιβάλλον, κορυφαίο στην απόδοση

insider

Μόνο τα καλύτερα ελαστικά, σε ποσοστό μικρότερο από το 1% των διαθέσιμων σήμερα στην αγορά, προσφέρει το συνδυασμό αξιολόγησης A στην αντίσταση κύλισης και Α ή Β στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα. Το MICHELIN e.PRIMACY παρά τον οικολογικό του χαρακτήρα, έχει βαθμολογηθεί με A στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με Β στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνεται στην εξαιρετικά ολιγομελή ομάδα των καλύτερων σε απόδοση ελαστικών.

2. Πρωταθλητής στη χαμηλή αντίσταση κύλισης

insider

Στην κατηγορία του, το MICHELIN e.PRIMACY δεν έχει αντίπαλο όσον αφορά τη μειωμένη αντίσταση κύλισης, η οποία συνεπάγεται μοναδικά οφέλη οικονομίας καυσίμου, καλύτερης διαχείρισης ενέργειας και φυσικά μειωμένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 0,21 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, που ισοδυναμεί σε περίπου 80 € κατά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Στα ηλεκτρικά οχήματα, το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY μπορεί να αυξήσει την αυτονομία έως και 7%, ενώ, τέλος, το περιβαλλοντικό όφελος ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

3. Ουδέτερο ισοζύγιο CO2 τη στιγμή που το αγοράζετε

insider

Η Michelin έχει αποφασίσει να αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή των ελαστικών MICHELIN e.PRIMACY, από την εξαγωγή των πρώτων υλών έως τη μεταφορά στον πελάτη, σε συνεργασία με το Livelihoods Carbon Funds. Έτσι έχετε απόλυτη σιγουριά ότι το ελαστικό που επιλέξατε δεν θα υπονομεύσει το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας.

4. Μεγάλη διάρκεια χωρίς πτώση απόδοσης

insider

Ο συνδυασμός κορυφαίων πρώτων υλών και τεχνολογίας αιχμής για τη δημιουργία του MICHELIN e.PRIMACY καταργούν τους συμβιβασμούς. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, προσφέρει επιδόσεις υψηλού επιπέδου χάρη στην τεχνολογία MaxΤouch Construction. Αυτή βελτιστοποιεί την επαφή των ελαστικών με το δρόμο, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης κι επιβράδυνσης. Η φθορά είναι μικρότερη και απόλυτα ομοιόμορφη, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμα και μετά από 30.000 χλμ. το MICHELIN e.PRIMACY βρίσκεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117, που αφορά στις επιδόσεις πέδησης σε βρεγμένο οδόστρωμα για τα καινούρια ελαστικά.

5. Η επιλογή των κορυφαίων διαθέσιμη για όλους

insider

Παρά το γεγονός ότι το MICHELIN e.PRIMACY μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, επιλέχθηκε ήδη ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης από κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Citroen, η DS και η Toyota. Διαθέσιμο σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες και για όλους τους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών, το MICHELIN e.PRIMACY αποτελεί το πρότυπο μέγιστης απόδοσης και ελάχιστης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, που όλοι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Για όλο τον Απρίλιο, με την αγορά 4 ePrimacy κερδίζετε μια δωροεπιταγή Πλαίσιο 30 (για 14-17 ίντσες) ή 60 ευρώ (για 18+ ίντσες) και ταυτόχρονα μπαίνετε στην εβδομαδιαία κλήρωση για να κερδίσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο NILOX DOC X7. Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!