Η Polestar υπόσχεται κλιματικά ουδέτερα αυτοκίνητα έως το 2030

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Polestar υπόσχεται κλιματικά ουδέτερα αυτοκίνητα έως το 2030
Με το πρόγραμμα «Polestar 0 project», η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βάζει ένα πολύ σφιχτό χρονικό ορίζοντα για να πετύχει την πολυπόθητη ισορροπία στις εκπομπές CO2.

Η κλιματική ουδετερότητα είναι ένας στόχος που θέτουν όλο και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Αυτή συνίσταται στην εξουδετέρωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων τους, μέσω δράσεων παραγωγής καθαρής ενέργειας ή τεχνικών απορρόφησης των καυσαερίων, αντίστοιχου όγκου με αυτόν που παράγουν.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία δημιουργήθηκε από τις Volvo και Geely, ανακοίνωσε το πρόγραμμα Polestar 0 project κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας που έδωσε στη δημοσιότητα. Με βάση αυτό, τα αυτοκίνητά της θα είναι κλιματικά ουδέτερα το 2030.

insider

Η Polestar μάλιστα δεσμεύτηκε να πετύχει το αποτέλεσμα της κλιματικής ουδετερότητας όχι διατηρώντας ή αυξάνοντας τους παραγόμενους ρύπους του θερμοκηπίου με παράλληλη δημιουργία τρόπων απορρόφησής τους, όπως τη φύτευση δέντρων, αλλά παράγοντας αυτοκίνητα με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Σήμανση αειφορίας σε κάθε μοντέλο

Παράλληλα με το στόχο της για κλιματικά ουδέτερα αυτοκίνητα, η Polestar θα προχωρήσει σε μια ακόμα κίνησης διαφάνειας και ενημέρωσης του αγοραστικού κοινού, προσφέροντας για κάθε μοντέλο της ειδική σήμανση για το αποτύπωμα άνθρακα που αυτό δημιουργεί αλλά και τη χρήση πιθανώς επικίνδυνων περιβαλλοντικά υλικών.

insider

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρότι η Polestar παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Volkswagen στη Γερμανία, το μεγαλύτερο ποσοστό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, προέρχεται από τη φάση της κατασκευής και όχι της χρήσης τους. Το συμπέρασμα αυτό αφορά τη σύγκρισή τους με τα συμβατικά αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider