Hyundai Ioniq 5: Εντός του 2021το νέο ηλεκτρικό crossover (pics & vid)

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hyundai Ioniq 5: Εντός του 2021το νέο ηλεκτρικό crossover (pics & vid)
Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το νέο πλαίσιο E-GMP, που δημιούργησε για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας, σε ένα μεσαίου μεγέθους crossover.

Το Φεβρουάριο του 2021 η Hyundai θα αποκαλύψει το νέο Ioniq 5. Αυτή θα είναι μια ιστορική στιγμή για την κορεατική εταιρεία, καθώς το νέο μοντέλο σηματοδοτεί το πέρασμά της στην ηλεκτρική εποχή, με ένα πλαίσιο αμιγώς εξελιγμένο για αυτοκίνητα μπαταρίας.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, το πλαίσιο E-GMP είναι εντελώς νέο, κλιμακωτής σχεδίασης και σε αυτό θα βασίζεται μια μεγάλη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μπαταρίας, από μικρά SUV, crossover, πεντάθυρα και σεντάν οικογενειακά έως σπορ κουπέ.

insider

Με την ονομασία Ioniq, η Hyundai λανσάρει επίσης μια διακριτή οικογένεια μοντέλων, η οποία θα περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα της γκάμας της. Έτσι, κάθε Hyundai το οποίο δεν θα διαθέτει εκδοχή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα ονομάζεται Ioniq.

Το Ioniq 5, του οποίου μόνο μικρές λεπτομέρειες του αμαξώματός του αποκάλυψε προς το παρόν η Hyundai, θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους crossover. Είναι ωστόσο προφανές ότι η νέα γενιά οχημάτων Ioniq θα διαθέτει και μια εντελώς διακριτή αισθητική, πιο γωνιώδη και «καθαρή» από σχεδιαστική άποψη.

insider

Σε τεχνικό επίπεδο ανακοινώθηκαν επίσης ελάχιστα δεδομένα. Αυτό που με βεβαιότητα γνωρίζουμε είναι ότι το Ioniq 5 θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της πλατφόρμας E-GMP, όπως την αμφίδρομη επικοινωνία με το δίκτυο φόρτισης (θα μπορεί δηλαδή να λαμβάνει αλλά και να αποδίδει ρεύμα), την ταχύτατη φόρτιση (800V) με ανάκτηση 100 χιλιομέτρων εμβέλειας σε 5 μόλις λεπτά και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών. Επίσης η Hyundai δίνει μια τιμή επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ., κάτι που υποδηλώνει διαθέσιμη ισχύ άνω των 300 ίππων.

Σύμφωνα με τη Hyundai οι μπαταρίες όλων των Ioniq από τούδε και στο εξής, ανήκουν σε μια νέα γενιά με ενεργειακή πυκνότητα μεγαλύτερη κατά 10%. Έτσι προσφέρουν περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας με μικρότερο βάρος.

insider

Όσον αφορά στη διάταξη των ηλεκτρικών μερών, η συστοιχία των μπαταριών θα είναι τοποθετημένη στο πάτωμα μεταξύ των δύο αξόνων, ενώ ο κινητήρας στις εκδόσεις με μετάδοση μόνο στους δύο τροχούς, θα βρίσκεται πίσω. Στις τετρακίνητες θα υπάρχει ένας επιπλέον εμπρός.

Μετά και τις φήμες σχετικά με τη συνεργασία των Hyundai και Apple, δεν θα είναι περίεργο αν το Ioniq 5 αποτελέσει τον φορέα πολύ προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, που θα του επιτρέπουν αυτόνομη κίνηση επιπέδου 3 ή 4. Τέλος το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, που θα αποκαλυφθεί επίσημα εντός του Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται να είναι διαθέσιμο από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider