H Peugeot δείχνει το δρόμο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα
Με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας e-208 και e-2008 αλλά και την ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών, η Peugeot αναδεικνύεται σε ηγέτη της νέας εποχής για την αυτοκίνηση στην Ελλάδα.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν και η Peugeot βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής εξέλιξης, που οδηγεί από την εποχή των ορυκτών καυσίμων σε αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας. Το ένδοξο παρελθόν της γαλλικής εταιρείας, η οποία γιόρτασε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 τα 210 χρόνια ζωής και η μεγάλη εμπειρία των 80 ετών στην ηλεκτροκίνηση, συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να κατακτήσει την ηγετική θέση που κατέχει σήμερα.

insider

Με τα συναρπαστικά νέα ηλεκτρικά μοντέλα e-208, e-2008 και το plug in hybrid 3008 έχει καταφέρει να διαθέτει μια από τις πιο πλήρεις γκάμες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Παράλληλα φροντίζει για την υποστήριξή τους χάρη στην οργανωμένη ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου φόρτισης σε συνδυασμό με τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών και τη δυνατότητα πραγματοποίησης test drive.

Κορυφαία σε υποδομή και σε πωλήσεις

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ένα στα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας που πωλήθηκαν στη χώρα μας ήταν Peugeot. Τα e-208 και e-2008 αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό και έφεραν τη γαλλική μάρκα πρώτη στην κατηγορία με διαφορά από τις υπόλοιπες μάρκες.

Η παραπάνω επιτυχία ήταν αποτέλεσμα τόσο των κορυφαίων χαρακτηριστικών των δύο ηλεκτρικών μοντέλων μπαταρίας της γαλλικής εταιρείας με σήμα το λιοντάρι, όσο και της άριστης υποδομής που είχε προνοήσει να δημιουργήσει –και συνεχίζει να αναπτύσσει- σε όλη την επικράτεια η ελληνική αντιπροσωπεία.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις 46 επίσημων διανομέων της Peugeot έχει αναπτυχθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο 55 σημείων φόρτισης. Ταυτόχρονα, τόσο το e-208 όσο και το e-2008 είναι διαθέσιμα για δοκιμαστική οδήγηση, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να γνωρίσει από πρώτο χέρι τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και ειδικότερα αυτά των συναρπαστικών μοντέλων της Peugeot.

insider

Με την καινοτομία να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του DNA της, η Peugeot δεν επαναπαύεται στις επιτυχίες της, αλλά συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα πολύ πιο συναρπαστικό μέλλον. Έως το 2023, εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά e-208, e-2008 και το plug in hybrid 3008, όλη η γκάμα των μοντέλων της μάρκας θα περιλαμβάνει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η πρωτοπορία της Peugeot συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και στη μείωση των ρύπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2019 η μάρκα ήταν ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ευρώπη, ενώ το 2020 είναι από τις ελάχιστες βιομηχανίες αυτοκινήτου που βρίσκεται κάτω από το όριο των 95 γρ./χλμ. εκπομπής CO2, που έχει θέσει η Ε.Ε. για το σύνολο των μοντέλων κάθε κατασκευαστή, που ταξινομούνται στη γηραιά ήπειρο. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα δύο ηλεκτροκίνητα best seller των Γάλλων!

Peugeot e-208

Το πολυβραβευμένο νέο Peugeot 208 κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη ειδικών και κοινού. Η μοναδική του σχεδίαση, η τεχνολογική του πρωτοπορία και η πληρότητα των εκδόσεών του, εξασφάλισαν μεταξύ πολλών άλλων τον τίτλο του ελληνικού και ευρωπαϊκού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020», τη διάκριση Red Dot για την αισθητική του αρτιότητα αλλά και την ανάδειξη του e-208 ως «Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» στη Μεγάλη Βρετανία από το περιοδικό Autocar.

insider

Όπως και οι εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, έτσι και το ηλεκτρικό e-208 εντυπωσιάζει με την κομψότητα και το δυναμισμό του αμαξώματος, που συνδυάζει αρμονικά τη σπορ εικόνα με την εκλεπτυσμένη σιλουέτα. Στο εσωτερικό ο καινοτόμος, τρισδιάστατος ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit 3D δίνει μια  φουτουριστική διάσταση, ενώ η ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης δεν έχει προηγούμενο.

insider

Παρά το προσιτό του κόστος, το αμιγώς ηλεκτρικό e-208 δεν κάνει συμβιβασμούς σε επίπεδο πρακτικότητας, απόδοσης και επιδόσεων. Το άνετο εσωτερικό του συνδυάζεται με έναν μεγάλο σε όγκο χώρο αποσκευών 311 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός από τη βασική έκδοση έως τη μοναδική στην κατηγορία GT με τον έντονο σπορ χαρακτήρα αποτελεί υπόδειγμα πληρότητας.

insider

Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 136 ίππων με τη μεγάλη ροπή των 260  Nm εξασφαλίζει συναρπαστικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, η αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών χωρητικότητας 50 kWh φτάνει στα 340 χιλιόμετρα, προσφέροντας εμβέλεια που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια και τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών.

insider

Η τεχνολογία αιχμής του νέου Peugeot e-208 καθιστά εφικτή τη φόρτιση των μπαταριών του έως το 80% της συνολικής τους χωρητικότητας σε μόλις 30 λεπτά, σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW.

insider

Με όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, το νέο Peugeot e-208 έχει κατακτήσει την προτίμηση του ελληνικού κοινού, καθώς είναι με διαφορά το best seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2020. Επιπρόσθετα, με την εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για την μπαταρία -υπό την προϋπόθεση της ελάχιστης διατήρησης της ικανότητας της μπαταρίας στο 70% κατά την περίοδο που καλύπτεται από εγγύηση-, κάθε οδηγός απολαμβάνει χωρίς έννοιες τα μοναδικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης στην καλύτερη έκφρασή της.

Peugeot e-2008

Ποτέ άλλοτε ένα συμπαγές SUV της κατηγορίας B δεν ήταν τόσο ξεχωριστό αισθητικά και τεχνολογικά. Η καθηλωτική και προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια σχεδίαση του αμαξώματος συνδυάζεται με ένα κορυφαίο σε πρακτικότητα και άνεση εσωτερικό, του οποίου η ποιότητα, η κομψότητα και η πληρότητα εξοπλισμού είναι ασυναγώνιστα.

insider

Το νέο ηλεκτρικό Peugeot e-2008 ξεχωρίζει επίσης με την πρακτικότητα που προσφέρει, καθώς είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, με μήκος 4,3 μέτρα και πλάτος 1,815 μ. Αποτέλεσμα των πληθωρικών του διαστάσεων είναι η άνετη μεταφορά πέντε επιβατών, με διαθέσιμο χώρο αποσκευών 405 λίτρων για ξένοιαστες μετακινήσεις και εκτός πόλης.

insider

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τον αρτιότερο και πιο εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D, με επιλογές απεικόνισης που προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη και προτίμηση. Μαζί με τα τρία προγράμματα λειτουργίας, μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και κορυφαίο εξοπλισμό, το haute couture εσωτερικό του νέου Peugeot e-2008 αποτελεί ένα απαράμιλλα χαλαρωτικό και άνετο περιβάλλον για κάθε οδηγό και επιβάτη.

insider

Το στιβαρό αμάξωμα του νέου Peugeot e-2008 διαθέτει αριστοτεχνικά ρυθμισμένες αναρτήσεις για μέγιστη άνεση αλλά και αψεγάδιαστη οδική συμπεριφορά. Το νέο πλαίσιο e-CMP ενσωματώνει τις μπαταρίες, συνολικής χωρητικότητας 50 kWh, στο δάπεδο, με αποτέλεσμα  πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και συγκέντρωση των μαζών μεταξύ των αξόνων. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι  κορυφαία αίσθηση οδήγησης, άριστη ευελιξία και ακριβής έλεγχος σε κάθε ταχύτητα.

Ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 136 ίππων και μέγιστης ροπής 260 Nm συμβάλλει στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του μοντέλου, προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα. 

insider

Με το νέο Peugeot e-2008 η απόλαυση των μοναδικών χαρακτηριστικών απόδοσης του ηλεκτρικού κινητήρα επιτυγχάνεται χωρίς ενδοιασμούς, καθώς η μέγιστη εμβέλεια με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών φτάνει στα 320 χιλιόμετρα. Η φόρτισή τους μάλιστα έως το 80% της χωρητικότητα, απαιτεί χρόνο μόλις 30 λεπτών, σε ταχυφορτιστή 100 kW, καθιστώντας την οδήγηση του ηλεκτρικού 2008 ανέμελη τόσο στην πόλη, όσο και στο ταξίδι.

insider

Προσιτό, πολυτελές, καινοτόμο αισθητικά και τεχνολογικά, το νέο Peugeot e-2008 ήρθε για να αποτελέσει ορόσημο στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα τα 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα εγγύησης για τη λειτουργία των μπαταριών που προσφέρει η Peugeot με προϋπόθεση της ελάχιστης διατήρησης της ικανότητας της μπαταρίας στο 70% κατά την διάρκεια ισχύος της εγγύησης, αποτελούν το πιο πειστικό επιχείρημα για κάθε οδηγό που πιθανώς να διστάζει εμπρός στη νέα και τόσο συναρπαστική εποχή της ηλεκτροκίνησης.