SΕΑΤ Leon Plug-in Hybrid: Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς
Τα καλύτερα στοιχεία των ηλεκτρικών και των κινητήρων εσωτερικής καύσης συνδυάζονται με την κομψότητα, την άνεση και τη σπορ συμπεριφορά.

Η τέταρτη γενιά του SΕΑΤ Leon φέρνει μαζί της την plug-in υβριδική τεχνολογία, η οποία προσφέρει τα μοναδικά πλεονεκτήματα της ύπαρξης δύο κινητήρων, εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού, με μπαταρίες που φορτίζονται τόσο από ανάκτηση ενέργειας του αυτοκινήτου, όσο και από το δίκτυο.

Με την plug in υβριδική τεχνολογία το νέο SΕΑΤ Leon εξασφαλίζει τη μεγάλη εμβέλεια του συμβατικού κινητήρα στα μεγάλα ταξίδια και τους μηδενικούς ρύπους του ηλεκτρικού στις αστικές και περιαστικές διαδρομές.

insider

Δυναμισμός που φαίνεται

Το νέο SΕΑΤ Leon δημιουργήθηκε για να συναρπάζει και αυτό αποτυπώνεται στο συμπαγές και γλυπτό αμάξωμα, το οποίο στην hatcback έκδοση έχει μήκος 4,368 μέτρα και στην sportstourer 4,642 μέτρα. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2,682 μέτρων συμβάλλει στις ιδανικές αναλογίες των όγκων και ταυτόχρονα εξασφαλίζει ένα πολύ άνετο εσωτερικό για πέντε ενήλικες επιβάτες και αποσκευές, που φτάνει σε όγκο τα 470 λίτρα στην έκδοση sportsourer.

insider

Το στιβαρό πλαίσιο MQB Evo, χάρη στην κλιμακωτή του σχεδίαση, επιτρέπει τη φιλοξενία των μηχανικών μερών, του ηλεκτρικού κινητήρα και της συστοιχία των μπαταριών χωρίς αβαρίες στους χώρους αλλά και στην οδική συμπεριφορά. Παράλληλα, με βελτιωμένη κατά 8% αεροδυναμική απόδοση, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και των θορύβων.

Ψηφιακή ανωτερότητα

Το εσωτερικό του νέου SΕΑΤ Leon plug-in hybrid αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών και την προσεγμένη σχεδίαση με ρέουσες φόρμες που χαλαρώνουν τον οδηγό και τους επιβάτες. Ταυτόχρονα, η πληρότητά του είναι χαρακτηριστική, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων SΕΑΤ Digital Cockpit των 10,25 ιντσών να προσφέρει πληθώρα πληροφοριών, την απεικόνιση των οποίων ρυθμίζει κατά βούληση ο οδηγός. Μια ψηφιακή οθόνη αφής 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αποτελεί σημείο ελέγχου του προηγμένου συστήματος infotainment.

insider

Το τελευταίο έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με κάθε smartphone μέσω των Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου με καθημερινές φράσεις αλλά και με χειρονομίες, διευκολύνοντας σημαντικά τη χρήση του.

insider

Η εφαρμογή SΕΑΤ Connect, επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου και της φόρτισης των μπαταριών, ενώ με το Connectivity Box είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση των smartphone με ανάλογη δυνατότητα.

Ευφυής υβριδική τεχνολογία

Μηδενικοί ρύποι, μεγάλη αυτονομία, σπορ χαρακτήρας και επιδόσεις: χαρακτηριστικά που μόνο η plug-in hybrid τεχνολογία του SΕΑΤ Leon μπορεί να εξασφαλίσει. Ο προηγμένος κινητήρας βενζίνης TSi των 140 ίππων σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό των 115 ίππων, αποδίδουν συνδυαστικά 204 ίππους ισχύος και 350 Nm ροπή, προσδίδοντας στο νέο Seat Leon συναρπαστικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 7,5 δλ. ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει στα 220 χλμ./ώρα.

insider

Ένα ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων αναλαμβάνει τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας απόλυτη άνεση, υψηλές επιδόσεις και ελάχιστη κατανάλωση.

Το SΕΑΤ Leon plug-in hybrid μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά και με μηδενικούς ρύπους,με ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα για απόσταση 64 χιλιομέτρων, με τις μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 13kWh, πλήρως φορτισμένες. Ταυτόχρονα, ακόμα και στην υβριδική λειτουργία, η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1.3 λίτρα/100 χλμ. και η εκπομπή CO2 τα 30 γρ./χλμ., με βάση το πιο πρόσφατο και αυστηρότερο ευρωπαϊκό πρότυπο WLTP.

insider

Η ανάκτηση της ενέργειας των μπαταριών πραγματοποιείται εν κινήσει, αλλά και με εξωτερική φόρτιση διάρκειας 3 ωρών και 40 λεπτών με τη χρήση Wallbox, η περίπου 6 ωρών από συμβατική οικιακή πρίζα.

Απολαυστική οδήγηση

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του νέου SΕΑΤ Leon plug-in hybrid είναι η δυνατότητα της απόλυτης προσαρμογής του τόσο στις διαθέσεις του οδηγού, όσο και στις συνθήκες της διαδρομής. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ του Dynamic Chassis Control ρυθμίζονται αυτόματα με βάση την ταχύτητα, την κλίση του τιμονιού και πολλών ακόμα παραμέτρων, ενώ ανταποκρίνονται ανάλογα και με τις επιλογές του οδηγού από τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης Eco, Normal, Sport και Individual.

insider

Το εξαιρετικά χαρακτηριστικά στιβαρότητας του πλαισίου και η ύπαρξη ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, συμβάλλουν με τη σειρά τους στην άριστη κατευθυντικότητα και την υψηλή πρόσφυση, ενώ το ακριβές σύστημα διεύθυνσης προσφέρει απόλυτο έλεγχο στον οδηγό.

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως τα Predictive Adaptive Cruise Control (ACC), Emergency Assist, Travel Assist and Side and Exit Αssist αποτελούν στοιχεία του βασικού εξοπλισμού στο SΕΑΤ Leon plug-in hybrid και έρχονται να συμπληρώσουν το σύστημα αυτόματης πέδησης και μια πλειάδα αερόσακων, που έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη προστασία των επιβατών αλλά και όλων των χρηστών του δρόμου.

insider

Το πιο προσιτό στην Ελλάδα

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τεχνολογίας και απόδοσης του νέου SΕΑΤ Leon plug-in hybrid δεν απευθύνονται σε λίγους. Παρά τις προηγμένες μηχανολογικές λύσεις που αυξάνουν το κόστος κατασκευής, το ισπανικό plug-in υβριδικό αποτελεί σήμερα την πιο συμφέρουσα αγορά στην κατηγορία του, καθώς προσφέρεται με μεγάλη έκπτωση λανσαρίσματος, που φτάνει στα 2.500 ευρώ. Έτσι η πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Xcellence κοστίζει 30.990 ευρώ με το hatchback αμάξωμα και η κορυφαία FR Plus μόλις 32.290 ευρώ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider