Νέα Volkswagen ID.4 & Tiguan: Electric Dreams
Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV ID.4 και το best seller νέο Tiguan, που διατίθεται για πρώτη φορά σε έκδοση plug in hybrid, πρωτοστατούν στην ηλεκτρική εποχή της Volkswagen.

Μετά το ID.3 που ήδη κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, δύο ακόμα ηλεκτρικά Volkswagen έρχονται να συναρπάσουν τους οδηγούς με τις μοναδικές τους δυνατότητες και την ικανότητά τους να συνδυάζουν τις επιδόσεις με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα.

Το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μπαταρίας με την ονομασία ID.4 και το νέο Tiguan με την πλέον προηγμένη plug in υβριδική τεχνολογία, προσφέρουν το εύρος των επιλογών που ζητά ο σύγχρονος οδηγός στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αυτοκίνησης.

Volkswagen ID.4

Το πρώτο αποκλειστικά σχεδιασμένο ως αμιγώς ηλεκτρικό SUV μπαταρίας της γερμανικής μάρκας είναι έτοιμο να μας μεταφέρει στο πιο συναρπαστικό μέλλον μετακίνησης. Αθόρυβο, ταχύτατο, με τεράστιους χώρους, πρωτόγνωρη πρακτικότητα, εντυπωσιακή αισθητική και μηδενικούς ρύπους έχει ως στόχο την πιο χαλαρωτική οδήγηση στην πόλη, αλλά και εμβέλεια για απρόσκοπτες αποδράσεις παντού.

insider

100% Ηλεκτρικό και 100% SUV, ενώνει τους κόσμους της αειφορίας και απόλυτης ελευθερίας, χάρη στο προηγμένο σύστημα κίνησης που αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία της Volkswagen. Ένα εντελώς νέο πλαίσιο που ενσωματώνει στο πάτωμά του τη συστοιχία μπαταριών και ένας συμπαγής ηλεκτρικός κινητήρας στον πίσω άξονα, εξασφαλίζουν μια εντελώς νέα φιλοσοφία κατασκευής με χαρακτηριστικά τις υψηλές επιδόσεις, την κορυφαία εργονομία και τις απεριόριστες δυνατότητες κίνησης.

insider

Ο ηλεκτρικός κινητήρας των εκδόσεων ID.4 1ST και ID.4 1ST Max, οι οποίες θα είναι οι πρώτες διαθέσιμες παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, αποδίδει ισχύ 204 ίππων και ροπή 310 Nm, άμεσα διαθέσιμη από στάση. Οι επιδόσεις είναι εξόχως δυναμικές, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 8,5 δευτερόλεπτα. Η συστοιχία μπαταριών καθαρής χωρητικότητας 77 kWh εξασφαλίζει εμβέλεια κίνησης με μια πλήρη φόρτιση που μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ., ενώ υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης 125 kW.

insider

Το κομψό αμάξωμα μήκους 4,58 μέτρων με το ιδιαίτερα ευρύ μεταξόνιο των 2,77 μέτρων έχει σχεδιαστεί για ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,28. Οι διαδραστικοί προβολείς IQ Light LED matrix εντυπωσιάζουν αισθητικά και λειτουργικά, ενώ πίσω υπάρχουν τρισδιάστατα φώτα LED με δυναμικά φλας και φώτα φρένων που ανάβουν σε σχήμα X.

insider

Στο εσωτερικό η εργονομία, οι χώροι και η πρακτικότητα ξεχωρίζουν χάρη στην ευφυή νέα φιλοσοφία σχεδίασης Open Space. Άπλετος χώρος για τα πόδια, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αφαιρετική σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα και διαθέσιμος όγκος 543 λίτρων για τις αποσκευές, συνθέτουν ένα περιβάλλον σπάνιας ηρεμίας και άνεσης. Μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως οι διακόπτες αφής με ανάδραση, η δυνατότητα φωνητικού ελέγχου λειτουργιών με φράσεις τις καθημερινότητας, το ID. Light, η πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και το προαιρετικό head up display επαυξημένης πραγματικότητας, υπογραμμίζουν το μοναδικό χαρακτήρα και την τεχνολογία αιχμής του Volkswagen ID.4.

insider

Οι δύο ειδικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις ID.4 1ST και ID.4 1ST Max, οι οποίες είναι αρχικά διαθέσιμες στη χώρα μας, διαθέτουν πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και οι τιμές τους ξεκινούν από τις 46.800 ευρώ (τιμή προ φόρων 37.742 ευρώ), χωρίς να περιλαμβάνεται το ποσό της κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο είναι 6.000 ευρώ.

insider

Μάλιστα, για όσους παραγγείλουν πρώτοι το ΙD.4 1ST Edition, η Volkswagen προσφέρει δωρεάν το πακέτο ID. Charger. Αυτό περιλαμβάνει τον οικιακό φορτιστή (Wallbox) της Volkswagen «ID. Charger Connect», ισχύος 11kW, μαζί με τη μελέτη και εγκατάσταση στο χώρο του ιδιοκτήτη.

Volkswagen Tiguan

Ακόμα πιο κομψό και επιβλητικό, με προηγμένους κινητήρες, καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και μοναδικές ψηφιακές δυνατότητες, το νέο Volkswagen Tiguan ήρθε για να συνεχίσει την κορυφαία εμπορική του πορεία. Το εμβληματικό μοντέλο είναι το πρώτο σε ταξινομήσεις SUV της ευρωπαϊκής αγοράς και ένα από τα best-seller μοντέλα παγκοσμίως ανεξαρτήτως κατηγορίας, με περισσότερες από έξι εκατομμύρια πωλήσεις.

insider

Με σημαντικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε όλη τη γκάμα των εκδόσεων, το νέο Volkswagen Tiguan διατίθεται για πρώτη φορά και ως plug in υβριδικό, με εξαιρετικά δυναμικό σύστημα ισχύος και πολύ χαμηλή κατανάλωση και ρύπους. Στο Tiguan eHybrid συνδυάζονται ένας αποδοτικός κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.4 TSi με ισχύ 150 ίππων και ένας ηλεκτροκινητήρας 115 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 245 ίππους και η μέγιστη ροπή στα 400 Nm, με αποτέλεσμα εντυπωσιακές επιδόσεις.

insider

Ένα ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Χάρη στη σχετικά μεγάλη μπαταρία των 13 kWh, η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (NEDC) είναι 60 χιλιόμετρα, καλύπτοντας εύκολα τις ημερήσιες αστικές μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων και κατανάλωση καυσίμου. Το Tiguan eHybrid μπορεί να κινηθεί με μέγιστη ταχύτητα έως και 130 χλμ./ώρα στην ηλεκτρική λειτουργία. Ανάλογα με την πηγή, η φόρτιση πραγματοποιείται σε μικρό χρόνο, με εναλλασσόμενο ρεύμα 2,3 ή 3,6 kW (AC).

insider

Με το νέο Tiguan η Volkswagen προσφέρει απεριόριστες κυριολεκτικά δυνατότητες επιλογής. Εκτός της προηγμένης plug in hybrid έκδοσης, ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής δύο κινητήρων βενζίνης 1.5 λίτρων με ισχύ 130 και 150 ίππους, τριών κινητήρων diesel 2.0 λίτρων με 122, 150 και 200 ίππους και τέλος την κορυφαία έκδοση R, η οποία για πρώτη φορά προσφέρεται στη γκάμα του Tiguan, με κινητήρα 2.0 TSi 320 ίππων. Ταυτόχρονα, υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG και μετάδοσης στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς μέσω του προηγμένου, αυτόματου συστήματος 4MOTION.

insider

Με μήκος 4,509 και πλάτος 1,859 μέτρα, το νέο Tiguan διαθέτει από τα μεγαλύτερα αμαξώματα στην κατηγορία του, κάτι που αντικατοπτρίζεται ιδανικά στο ευρύχωρο εσωτερικό του. Το μοντέλο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιότητα, την ευελιξία και τον έξυπνο σχεδιασμό του, με συρόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων και μεγάλο χώρο αποσκευών 615 λίτρων.

insider

Οι πέντε επιβάτες, εκτός από άνετη και αθόρυβη μετακίνηση, απολαμβάνουν και ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική ακόμα έκδοση Life, με κύριο χαρακτηριστικό το σύστημα αυτόματου κλιματισμού «Air Care» Climatronic 3 ζωνών.

Στο κέντρο του ποιοτικού και αισθητικά προσεγμένου ταμπλό μια οθόνη αφής 8'' από τη βασική έκδοση αποτελεί το κέντρο χειρισμού του Infotainment νέας γενιάς MIB3, που περιλαμβάνει τις online υπηρεσίες We Connect (για απεριόριστη περίοδο χρήσης) και We Connect Plus (δωρεάν για ένα χρόνο). Παράλληλα, σε όλες τις εκδόσεις διατίθεται ασύρματη προβολή και χειρισμός εφαρμογών smartphone μέσω του App-Connect Wireless για Apple CarPlay και Android Auto.

insider

Τόσο ο οδηγός, όσο επίσης οι επιβάτες αλλά και όλοι οι χρήστες του δρόμου, μπορούν να βασίζονται στις καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης IQ. DRIVE της Volkswagen. Ο προαιρετικός εξοπλισμός IQ. DRIVE με Travel Assist αποτελεί μία νέα προσθήκη στα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας και εκφράζει την εξέλιξη των ημιαυτόνομων συστημάτων οδήγησης της Volkswagen. Το σύστημα προσφέρει υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα και ενεργοποιείται με το ξεχωριστό κουμπί Travel Assist στο τιμόνι.

insider

Μια ακόμα σημαντική τεχνολογική καινοτομία στο νέο Tiguan αποτελούν οι προαιρετικοί προβολείς IQ.LIGHT - LED matrix, από τους καλύτερους του είδους τους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μια συστοιχία 24 LED με ψηφιακό έλεγχο σε κάθε προβολέα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης διαφόρων λειτουργιών φωτισμού στο δρόμο, μερικές από τις οποίες είναι διαδραστικές. Επίσης το νέο Tiguan διαθέτει ενσωματωμένα δυναμικά φλας LED στους προβολείς, ενώ τα πίσω φώτα LED έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να ξεχωρίζει η εντυπωσιακή εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας των φώτων στην κορυφή της πίσω πόρτας και των υπόλοιπων φώτων φρένων, καθώς και οι φωτιστικές λειτουργίες κατά το ξεκλείδωμα και το κλείδωμα.

Οι τιμές για το νέο Volkswagen Tiguan ξεκινούν από 25.990 ευρώ, με άμεσα διαθέσιμες τις εκδόσεις βενζίνης με τον κινητήρα 1.5 TSi και τις εκδόσεις πετρελαίου με τον κινητήρα 2.0 TDi. Η plug-in υβριδική έκδοση eHybrid και η κορυφαία R, θα είναι διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 

gazzetta
gazzetta reader insider insider