Mercedes GLA 250 e Plug-In Hybrid: Συναρπαστική τεχνολογία

Σε μια εποχή όπου τα πάντα μεταβάλλονται με καταιγιστικό ρυθμό, η προηγμένη τεχνολογία είναι αυτή που φροντίζει να ικανοποιεί τις ανάγκες του σήμερα αλλά και να προβλέπει τις μελλοντικές.

Η Mercedes – Benz πρωτοστατεί στην plug in υβριδική τεχνολογία, η οποία εξασφαλίζει όλα τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και ταυτόχρονα μηδενίζει το άγχος της αυτονομίας και της εξεύρεσης του κατάλληλου σημείου φόρτισης.

insider

EQ Power

Με την ονομασία EQ Power η Mercedes – Benz διαθέτει σήμερα την πλέον εκτεταμένη και τεχνολογικά προηγμένη γκάμα plug in hybrid μοντέλων. Συγκεκριμένα 12 διαφορετικά μοντέλα σε 24 εκδόσεις είναι διαθέσιμα ως plug in υβριδικά.

insider

Χάρη στην προηγμένη υβριδική τεχνολογία τρίτης γενιάς, η Mercedes – Benz προσφέρει στα μοντέλα της τη δυνατότητα της ευφυούς διαχείρισης του συστήματος κίνησης, μεγάλη αυτονομία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης και υψηλή συνδυασμένη ισχύ για συναρπαστικές επιδόσεις με ελάχιστη κατανάλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή της κορυφαίας υβριδικής τεχνολογίας αποτελεί η νέα, επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση της GLA.

Για το παρόν και για το μέλλον

Συμπαγής σε διαστάσεις αλλά πλουσιοπάροχη σε χώρους, η Mercedes GLA Plug-in Hybrid συνδυάζει την κορυφαία ευελιξία στην πόλη με την απόλυτη άνεση για κάθε μεγάλη η μικρή απόδραση. Το εσωτερικό της είναι ένα υπέροχο κράμα υψηλής τεχνολογίας και κλασικής κομψότητας, υλοποιημένο με υλικά κορυφαίας ποιότητας και με δυνατότητα εκατοντάδων συνδυασμών εξατομίκευσης.

insider

Ευρείες οθόνες για τα όργανα και το σύστημα Mutlimedia MBUX το οποίο ενσωματώνει προηγμένο φωνητικό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη, δίνουν απόλυτο έλεγχο στον οδηγό και τη δυνατότητα σύνδεσης και ψυχαγωγίας σε όλους τους επιβάτες.

insider

Λεπτομέρειες όπως το συρόμενο σε δύο τμήματα πίσω κάθισμα, οι δεκάδες θήκες και θέσεις για μικρά καθημερινά αντικείμενα στο εσωτερικό και τέλος η προσεγμένη εργονομία, συνθέτουν ένα περιβάλλον εξαιρετικής πρακτικότητας αλλά και πολυτέλειας.

Τεχνολογία κορυφαίας απόδοσης

Ο πολυπρόσωπος χαρακτήρας της νέας Mercedes GLA 250 e Plug-in Hybrid συνεχίζεται και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Το μοντέλο συνδυάζει την μηδενικών ρύπων και αποδοτική λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα, με την αυτονομία και την ευκολία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

insider

Το υβριδικό σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς αποδίδει συνδυαστικά 218 ίππους ισχύος και πολύ υψηλή μέγιστη ροπή στρέψης 450 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας φροντίζει για πρόσθετη ισχύ κατά την επιτάχυνση ή κινεί το αυτοκίνητο αυτόνομα, με εμβέλεια έως 61 χιλιόμετρα. Έτσι ακόμα και το σύνολο των καθημερινών διαδρομών στην πόλη πραγματοποιείται άνετα και χωρίς εκπομπές ρύπων. Τη μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνει ένα ειδικά ρυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και μοναδική άνεση στην οδήγηση.

insider

Η Mercedes GLA 250 e Plug-in Hybrid μπορεί να αποτελέσει ένα συναρπαστικό οδηγικό ελιξήριο ή ένα δρομέα μεγάλων αποστάσεων, χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις. Με τη συνεργασία των δύο κινητήρων και την επιλογή του Sport προγράμματος οδήγησης, χρειάζεται μόλις 7,1” για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα και η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται στα 220 χλμ./ώρα.

Η προηγμένη υβριδική της τεχνολογία και η ευφυής διαχείριση της ενέργειας, αποφέρει την ίδια στιγμή μια μέση κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται 1.3 έως 1.7 λίτρα/100 χλμ., ενώ η εκπομπή CO2 είναι εξαιρετικά χαμηλή, από 30 – 38 γρ./χλμ. ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.

insider

Η άψογη χρηστικότητα και η μοναδική πρακτικότητα Mercedes GLA 250 e Plug-in Hybrid εξασφαλίζεται επίσης χάρη στην ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών από το δίκτυο -πέραν από την ισχυρή ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα. Σε παροχή ρεύματος AC (εναλλασσόμενου ρεύματος) η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 10% σε πλήρη φόρτιση σε μία ώρα και 45’, ενώ σε παροχή DC (συνεχούς ρεύματος) αρκούν 25 λεπτά για να φτάσει στο 80% της συνολικής χωρητικότητας ενέργειας.

insider

Ως ένα γνήσιο SUV η νέα Mercedes GLA δεν γνωρίζει όρια στην κίνησή της. Ακόμα περισσότερο, χάρη στη μεγάλη της ισχύ και ροπή, η GLA 250 e Plug-in Hybrid θα κάνει κάθε διαδρομή απολαυστική, ασχέτως αν αυτή πραγματοποιείται σε τερέν ασφάλτου ή χώματος. Η ιδανική κατανομή του επιπρόσθετου βάρους των μπαταριών ανάμεσα στους δύο άξονες και η προσεγμένη ρύθμιση της ανάρτησης, συνθέτουν ένα απολαυστικό σύνολο με κορυφαία πρόσφυση και απόλυτη ακρίβεια χειρισμού.

 

insider

Η χαρισματική προσωπικότητα της νέας Mercedes GLA σε συνδυασμό με την plug in υβριδική τεχνολογία απογειώνουν κυριολεκτικά τις δυνατότητες των σύγχρονων SUV: κυρίαρχες επιδόσεις συνδυάζονται με ελάχιστη κατανάλωση και ρύπους, οδηγική απόλαυση με ηλεκτρική λειτουργία, δυνατότητα κίνησης σε κάθε είδους έδαφος με αστική ευελιξία. Τέλος το σημαντικό όφελος από το μηδενικό φόρο σε περίπτωση εταιρικής χρήσης, καθιστά τη νέα Mercedes GLA 250 e Plug-in Hybrid μια τις πιο ευφυείς προτάσεις της τεχνολογίας, που κάνουν το παρόν μας απολαυστικό και το μέλλον μας ελπιδοφόρο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider